09 march 2019, 17:00 views 4700
Călătoriile cu taxiul, mai scumpe în Chișinău
09 march 2019, 17:00 views 4700

Călătoriile cu taxiul, mai scumpe în Chișinău

Călătoriile cu taxiul vor costa mai scump pentru pasagerii din capitală! Cîteva companii care activează în domeniu au majorat recent tarifele.

Conform noilor prețuri, o călătorie prin praș pornește de la 27 de lei față de 25 cum era pînă acum.

Administratorii firmelor de taxi motivează această decizie prin faptul că prețurile la carburanți s-au majorat în luna mai, curent, iar conducătorii taximetrelor activau în pierdere.

Deocamdată, au crescut doar tarifele pentru pornire şi doar la cîteva companii de taxi, fapt confirmat de către unii administratori ai firmelor. Aceştia au precizat că şoferii Sînt cei care au insistat asupra acestor majorări.

„Da, partenerii noştri au pornirea 27 de lei. Într-adevăr la partenerii noştri s-au ridicat preţurile. Ieri, alaltaieri s-au ridicat preţurile, la noi, la fel, în curînd preţurile vor creşte, în decurs de două, trei zile. Acum nu este rentabil să lucrăm cu aşa preţuri, şoferii noştri nu pot lucra aşa. Noi am ţinut mult timp, am încercat, dar deja nu mai putem lucra cu preţurile vechi„, a menţionat un operator. Alţi patroni ai firmelor de taxi au precizat, însă, că preţurile la ei au rămas aceleaşi, iar situaţia va rămîne la fel şi în următoarea perioadă: „Nu, nu se scumpeşte nimic. Dacă avea să fie scumpirea noi aveam să ştim despre asta. Prin oraş e 2,86 maşina standart, iar preţul de kilometraj, pornirea e 25 de lei de la ora 06:00 şi pînă la 22:00„. Preşedintele Patronatului Transportatorilor Auto în Regim de Taxi, Constantin Condrea, nu a confirmat majorarea tarifelor, dar spune că fiecare administrator de companie e liber să o facă.

Source: publika.md

Keywords:

Chisinau , taxi

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
7370 locuitori

Sipoteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sipoteni şi Podul Lung. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7370 de locuitori. Satul Sipoteni a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.