20 august 2019, 11:00 views 3563
Lucrările de reparație în școlile și grădinițele din capitală sunt efectuate în proporție de 99%
20 august 2019, 11:00 views 3563

Lucrările de reparație în școlile și grădinițele din capitală sunt efectuate în proporție de 99%

Lucrările de reparație desfășurate pe parcursul anului 2019 în instituțiile de învățămînt preuniversitar din capitală, precum și în cele de educație timpurie, sunt în stadiu avansat de realizare, de circa 99%, potrivit datelor Primăriei Chișinău, informează MOLDPRES.

Mai exact, reparațiile de categorie generală în cadrul instituțiilor de învățămînt municipale și cele de educație timpurie din capitală sunt realizate în volum de 98,5 la sută. Astfel, din 131 de instituții planificate sunt îndeplinite lucrări în 129 de instituții. Totodată, reparațiile acoperișurilor sunt finalizate în proporție de 83%, reparația rețelelor electrice a fost finalizată integral, iar cea a tehnicii sanitare și de termoficare – în proporție de 94,9%.

Șeful Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, Rodica Guțu, a declarat luni, 19 august, la ședința operativă a serviciilor primăriei că pentru lucrările planificate în 252 de școli și grădinițe din capitală au fost alocate 66,7 milioane de lei. Toate categoriile de lucrări sunt preconizate de a fi finalizate pînă la 25 august curent. Începînd cu data de 1 septembrie, toate instituțiile vor funcționa conform programului aprobat.

Lucrările includ reparația acoperișurilor, a blocurilor sanitare, a rețelelor inginerești, reparații generale în cantine, săli de festivități și săli de sport, grupe, dormitoare, spălătorii, coridoare, fațade și schimbarea geamurilor.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1426
Populația:
3350 locuitori

Boldureşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Boldureşti, Chilişoaia și Băcşeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 77 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3350 de oameni. Satul Boldurești a fost menționat documentar în anul 1426.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.