16 august 2019, 12:00 views 3368
Năstase, întrebat din nou dacă va candida la funcția de primar al Chișinăului
16 august 2019, 12:00 views 3368

Năstase, întrebat din nou dacă va candida la funcția de primar al Chișinăului

Ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, a fost întrebat din nou de jurnaliști dacă intenționează să candideze la funcția de primar al Chișinăului la alegerile locale programate pentru 20 octombrie.

Oficialul nu a spus ferm nici „da", nici „nu" și a prezentat o explicație.

„Este important să facem lucruri bune acolo unde sîntem. Eu sînt adeptul lucrului bine făcut. Astăzi sînt aici în calitate de ministru al Afacerilor Interne. Astăzi vreau să-mi fac datoria față de stat și față de cetățeni. Sînt și primarul ales al capitalei și îmi permit să iau atitudine cu privire la problemele cu care se confruntă capitala și suburbiile.

Vorbim mult despre persoane și nume și mai puțin despre proiecte. În cadrul blocului ACUM trebuie să se definitiveze un proiect foarte și foarte bun pentru locuitorii capitalei și imediat după asta să discutăm despre nume, despre lista de consilieri, despre lista de primari la alte comunități decît capitala".

Amintim că Andrei Năstase a fost votat în calitate de primar general al Chișinăului, dar instanța de judecată nu a validat rezultatul scrutinului. Năstase s-a plîns la CEDO, iar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a început recent examinarea dosarului. Năstase s-a plîns că i-a fost încălcat dreptul la exprimare, atunci cînd instanța de judecată nu a validat rezultatele alegerilor din Chișinău, pe motiv că s-a adresat alegătorilor pe Facebook.

Source: tv8.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1485
Populația:
8644 locuitori

Băcioi este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Frumuşica, Băcioi, Străisteni și Brăila. Localitatea se află la distanța de 11 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 8644 de oameni. Satul Băcioi a fost menționat documentar în anul 1485.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.