08 may 2019, 17:05 views 3337
Havuzul din centrul capitalei s-a transformat în gunioște (Foto)
08 may 2019, 17:05 views 3337

Havuzul din centrul capitalei s-a transformat în gunioște (Foto)

În loc să fie stropit de apă, acum, în el s-au acumulat mai multe deșeuri. Terenul din inima Capitalei, pe care se află havuzul din fața Hotelului Național a fost transformat într-o gunoiște.

Acesta este plin cu deșeuri de tot felul: sticle aruncate de-a valma, pungi de plastic, bucăți de marmură desprinse din parapet. Imaginile foto au fost plasate azi pe o rețea socială.

În primăvara acestui an responsabilii de comunicare cu presa din cadrul Primăriei Chișinău, ne-au spus că în acest an pentru întreținerea havuzurilor au fost alocate peste 2, 3 milioane de lei. Acest lucru nu se prea vede.

Contactat, purtătorul de cuvînt al primăriei nu ne-a răspuns la telefon pentru o reacție la acest subiect.

Havuzurile din Chișinău au fost construite în anii 60 – 70, avînd drept scop răcirea aerului în perioada de caniculă. Cîndva, acestea erau considerate drept „cartea de vizită" a orașului, la fel ca parcurile și clădirile din piatră albă.

Source: tv8.md

Keywords:

Chisinau , Gunoiște , Havuz

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1009 locuitori

Ţipleteşti este un sat din cadrul comunei Alexăndreni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la 47 km de orașul Sîngerei și la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1009 oameni. Satul Țipletești a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.