25 july 2019, 17:20 views 3587
În parcuri au fost instalate containere pentru proprietarii animalelor de companie
25 july 2019, 17:20 views 3587

În parcuri au fost instalate containere pentru proprietarii animalelor de companie

În parcurile din capitală au fost instalate containere speciale pentru excrementele animalelor de companie. Coșurile au și sacoșe care pot fi utilizate de posesorii de animale, transmite IPN, citată de Radio Chişinău.

Potrivit Direcției generale locativ-comunală și amenajare, este vorba despre mai multe parcuri, printre care și Valea Morilor, Valea Trandafirilor, Rîșcani, scuarul din strada Miron Costin.

Direcția locativ-comunală cere locuitorilor capitalei să nu vandalizeze aceste bunuri publice, să le utilizeze conform destinației și nu pentru deșeuri de ambalaje.

Conform Codului Contravențional, încălcarea interdicțiilor sau a regulilor de întreținere a cîinilor, pisicilor și altor animale, aprobate prin decizie a autorității administrației publice locale, se sancționează cu avertisment sau cu amendă de la 3 la 6 unități convenționale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 12 la 24 de unități convenționale aplicată persoanei cu funcție de răspundere.

Source: 24h.md

Keywords:

parc , Chisinau , animale

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
80 locuitori

Negurenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 80 de oameni. Satul Negurenii Noi a fost menționat documentar în anul 1911.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.