07 november 2019, 16:20 views 4429
Scara din parcul Valea Morilor nu va fi dată în exploatare în iulie
07 november 2019, 16:20 views 4429

Scara din parcul Valea Morilor nu va fi dată în exploatare în iulie

Scara din granit, din parcul Valea Morilor, nu vor fi date în exploatare pînă la sfîrşitul lunii iulie, aşa cum declarau responsabili. Noul termen anunţat de şefii de şantier este Ziua Independenţei. De vină ar fi un cablu de electricitate, care a fost depistat sub trepte şi care a fost strămutat... timp de trei luni.

Astăzi, la scara din granit din parcul Valea Morilor se muncea de zor. În timp ce unii lucrătorii săpau, alţii amenajau pavajul din granit.

"Ca pastele făinoase se pun. E greu, poate nu greu dar se mişcă încet, uitaţi-vă, pavajul are cinci pe cinci, tot pui şi nu se vede nimic din urmă."

Angajaţii spun că le-au mai rămas nouă scări de pavat şi cîţiva metri pătraţi din pereţii scărilor de acoperit cu granit.

"În jur la 50 de metri pătraţi de granit pe pereţi mai avem de instalat."

Muncitorii afirmă că procesul a fost tărăgănat de un cablu electric găsit sub trepte, care nu era indicat în niciun proiect. Totodată, bătăi de cap le-au dat apele subterane, pentru care a fost necesară construcţia unui sistem de drenaj, ca acestea să se reverse în lac.

"Nu puteam să executăm lucrările de betonare, fiindcă ieşeau apele la suprafaţă."

Pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu afirmă că lucrările la proiectul de renovare a scării din granit finanţat în mare parte de primăria Bucureşti decurge conform planului, dar pînă la sfîrşitul lunii nu se reuşeşte şi amenajarea scuarului din faţa lor. Acum cîteva zile Consiliul Municipal a aprobat proiectul de a renova şi scuarul dedicat eroilor MAI căzuţi la datorie, din imediata apropiere de scări. Pentru aceste lucrări pretura centru a primit 5 milioane de lei din bugetul municipalităţii.

"Avem conexiuni la scara din granit, adică cărări, ele vor fi pavate. Avem coonexiuni aici în vale şi sus în partea de mijloc cărările la fel vor fi pavate", a declarat Pavel Rusu, pretor sectorul Centru.

Astfel, autorităţile au dat un nou termen pentru inaugurarea întregului complex: 27 august. Trecătorii afirmă că abia aşteaptă să fie inaugurat complexul.

"Deja se observă diferenţa acolo unde sunt reconstruit şi arată tare frumos."

"Este o construcţie uluitoare. Şi în general se îngrijeşte foarte bine de parc, avem chiar unde să ne odihnim."

Pentru lucrările de restaurare a scărilor de granit, Primăria sectorului 1, din București a donat Chişinăului 19 milioane de lei. Contribuţia Capitalei este de 950 de mii de lei. Scările au fost construite în 1950 și nu au fost renovate niciodată.

Source: www.publika.md

Keywords:

parc , Valea Morilor , reparatie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
146 locuitori

Victoria este un sat din cadrul comunei Sărăteni, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Leova și la 71 de km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 146 de oameni. Satul Victoria a fost menționat documentar în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.