15 march 2019, 16:01 views 32712
Prețul locuințelor în Chișinău
15 march 2019, 16:01 views 32712

Prețul locuințelor în Chișinău

Piața imobiliară din Chișinău rămâne stabilă, prețurile locuințelor fiind la aproximativ același nivel cu pe parcursul primelor trei luni din acest an și într-o foarte mică scădere față de nivelul înregistrat la începutul anului 2018.

Prețul mediu/mp, la începutul anului 2019, se menține la aproximativ 520 euro. Cea mai mare cerere pe piața imobiliară din Chișinău rămâne pentru locuințele cu o cameră, acestea fiind urmate de cele cu două camere. Pentru a consulta oferta completă a locuințelor nou construite în cadrul unor ansambluri rezidențiale, consultați site-ul Flatfy.

Doar în Chișinău sunt disponibile 167 de noi ansambluri rezidențiale. Aici veți găsi prețuri variate ce încep de la sub 400 de euro/mp în Blocul Locativ Colonita din Chișinău și ajung chiar și la 1.000 de euro/mp în Blocul Locativ Eugen Coca. Prețul mediu al unui apartament cu două camere se învârte în jurul sumei de 30.000 de euro, oscilând în funcție de suprafață totală, dar și de locația în care se află.

În cazul în care doriți o locuință într-un ansamblu rezidențial de lux, prețurile pentru un apartament cu două camere sunt chiar și duble, în unele cazuri. De exemplu, un apartament cu două camere și cu o suprafață cuprinsă între 62 și 67 mp, ajunge la aproximativ 52.000 de euro în Blocul Locativ West End Residence. Acesta are însă avantajul de a fi aproape de centrul Chișinăului. Tot pe New.Flatfy.md veți găsi oferte și prețuri și la apartamente cu una sau mai multe camere. Potrivit anunțurilor publicate, prețul unui apartament cu o cameră, cu o suprafață cuprinsă între 37 și 50 mp, situat în Complexul Rezidențial Paris, este de aproximativ 24.000 euro.

Mai puține construcții

Chiar dacă nivelul prețurilor rămâne stabil, în anul 2018 s-a înregistrat o scădere în ceea ce privește numărul de locuințe date în folosință, dar și număr de autorizații de construcție eliberate. Biroul Naţional de Statistică informează că „în ianuarie-decembrie 2018 au fost date în exploatare 6008 locuințe (apartamente și case individuale de locuit) cu suprafaţa totală de 471,6 mii m². Comparativ cu perioada similară a anului precedent acest indicator s-a diminuat cu 17,5%. Totodată, în anul 2018, s-au eliberat 3266 autorizaţii de construire pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, în scădere cu 16,6% faţă de anul 2017”.

Cel mai probabil, trendul descrescător va continua și pe parcursul anului 2019, specialiștii estimând că procentul se va menține aproximativ egal cu cel înregistrat în anul precedent.

 

Keywords:

locuință , preţ , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
2730 locuitori

Hagimus este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Hagimus este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2730 de oameni. Satul Hagimus a fost menționat documentar în anul 1656.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.