03 october 2019, 13:30 views 14813
În gestiunea cui va fi transmisă o şcoală ,,uitată” din Chişinău (Foto, Video)
03 october 2019, 13:30 views 14813

În gestiunea cui va fi transmisă o şcoală ,,uitată” din Chişinău (Foto, Video)

O școală din sectorul Botanica al Capitalei stă închisă de cel puțin 5 ani de zile. Acum, totul e destrămat acolo, bîntuie în ea doar vîntul și gunoaiele. Ușile sînt pe post de geam pentru unele colțuri ale clădirii.

Pereți jerpeliți și umezi, două stadioane - unul mare și altul mic, săli de clasă din care nu a mai rămas nimic și un exterior din care nu se mai înțelege că cîndva a fost o instituție de învățămînt.... asta e prima imagine care o vezi cînd te apropii de clădire.

Unica suflare e paznicul care nu permite intrarea în interiorul clădirii.

Tencuiala cade zilnic.

Acest tablou e despre Școala nr.6 din sectorul Botanica al Capitalei, bulevardul Cuza Vodă 17/3.

,,Instituția e închisă de cel puțin 5 ani. Școală e închisă, iar clădirea a fost transmisă Ministerului Afacerilor Interne. Decizia este aprobată, urmează să fie emis actul de transmitere. Sînt recent în funcția respectivă. O să mă informez și o să vă dau detalii", a declarat Ion Mustea de la Directia generală educație, cultură, tineret şi sport, fiind contactat de redacția Noi.md. De asemenea, d-nul Mustea ne-a spus că inspectează instituţiile şi nu ne poate oferi mai multe detalii, astfel, să revenim.

Fiind telefonat de mai multe ori, în următoarea zi, d-nul Ion Mustea nu a mai răspuns la telefon.

Menționăm că, în 2017, un consilier din Consiliul Municipal Chișinău a dezvăluit că Silvia Radu, care atunci era în fucția de primar interimar al capitalei, intenționa să dea în folosinţă lotul de pămînt de 2,2 hectare. Acolo, MAI urma să construiască un centru multifuncţional pentru Poliţie. Doar că proiectul nu a mai fost inclus pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Municipal Chişinău.

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
1242 locuitori

Troiţcoe este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Troiţcoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Cimișlia și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1242 de oameni. Satul Troițcoe a fost menționat documentar în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.