03 may 2019, 16:35 views 13290
Unde în Chișinău au loc cele mai multe accidente
03 may 2019, 16:35 views 13290

Unde în Chișinău au loc cele mai multe accidente

În ianuarie și februarie 2019, în capitală au avut loc peste 160 de accidente, în rezultatul cărora și-au pierdut viața 8 persoane.

Mai mult de 180 de persoane au primit diverse tipuri de leziuni în primele două luni din cauza accidentelor rutiere din capitală. Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție din Chișinău, Silviu Mușuc, a declarat, la ședința operativă a primăriei, că cele mai multe accidente rutiere au avut loc în sectorul Botanica. În cele 42 de accidente care au avut loc, au murit 4 persoane, iar 54 au fost rănite. Cele mai importante cauze ale accidentelor sînt: depășirea vitezei, condusul în stare de ebrietate, nerespectarea regulilor de circulație.

Cei mai nedisciplinați pietoni sînt în sectoarele Buiucani și Botanica. Acolo au avut loc 90 de accidente rutiere, în rezultaul cărora au murit 5 persoane, iar alte 88 au fost rănite. Cea mai puțină atenție se acordă treceriii de pietoni în sectorul Rîșcani. La trecerile pietonale din Rîșcani au fost înregistrate 53 de accidente, în rezultat 55 de persoane fiind rănite.

Potrivit statisticilor, cele mai multe accidente au loc în zilele de joi și duminică. Cele mai periculoase, din punct de vedere al accidentelor, sînt următoarele străzi: str. Alba Iulia (9 accidente rutiere, 1 mort, 9 răniți) - str. Mircea cel Batrîn (7 accidente, 7 răniți) – Șoseaua Muncești (4 accidente, 3 morți, 11 răniți).

Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție, Silviu Mușuc, a propus să fie instalate în anumite locuri, în special în apropierea instituțiilor de învățămînt, "limitatoare de viteză", să fie actualizate marcajele, optimizat iluminatul stradal. Ultimul punct este deosebit de important pe Șoseaua Muncești, deoarece accidentele pe această stradă au avut loc de obicei noaptea.

Source: bloknot-moldova.md

Keywords:

Chisinau , accident

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
222 locuitori

Cortenul Nou este un sat din cadrul comunei Cealîc, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Cortenul Nou a fost menționat documentar în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.