28 february 2019, 16:20 views 19547
Expoziție dedicată chipului femeii
28 february 2019, 16:20 views 19547

Expoziție dedicată chipului femeii

O expoziție cu genericul "Chipul femeii în arta plastică" a fost vernisată la Muzeul Național de Artă al Moldovei.

Expoziția cuprinde 51 de lucrări din colecțiile muzeului, realizate de artiștii plastici moldoveni între anii 1950-2000.

Solicitat de Moldpres, directorul instituției, Tudor Zbîrnea, a menționat că este o expoziție tematică de pictură și grafică cu cele mai reușite lucrări care consacră chipul femeii ca un motiv constant ce a atras și inspirat spiritele artistice.

"Ne-am gîndit ca în preajma sosirii primăverii să dedicăm această expoziție femeii. Pentru mulți artiști plastici femeia este un izvor de inspirație, un izvor al frumuseții, dragostei și gingășiei. Aici chipul femeii se regăsește în diferite ipostaze ca simbol al maternității, al dragostei eterne în creația mai multor artiști plastici consacrați, precum Mihail Grecu, Igor Vieru, Valentina Rusu-Ciobanu, Glebus Sainciuc, Ana Baranovici, Ilia Bogdesco, Isai Cîrmu, Aurel David, Alexei Kolîbneak, Ghenadie Jalbă ș.a. Sunt artiști care au avut preocupări constante către portret în special și, desigur, femeia-portret", a specificat Tudor Zbîrnea.

În context, președintele Uniunii Artiștilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, a subliniat că multe dintre lucrările expuse le cunoaștem din diverse publicații, iar întîlnirea cu originalul acestora ne oferă un prilej de satisfacție și plăcere sufletească.

Expoziția va fi deschisă pînă la 24 martie.

Source: moldpres.md

Keywords:

frumusete , expoziție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1605
Populația:
361 locuitori

Dămăşcani este un sat din cadrul oraşului Costeşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 29 km de orașul Rîșcani și la 208 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 361 de locuitori. Satul Dămășcani a fost menționat documentar în anul 1605.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.