28 february 2019, 12:30 views 14786
În Chișinău începe curățenia generală
28 february 2019, 12:30 views 14786

În Chișinău începe curățenia generală

De săptămîna viitoare, în municipiul Chișinău începe „curățenia generală de primăvară", care se va desfășura pînă la sfîrșitul lunii aprilie. În această perioadă, muncitorii de la Direcția generală locativ-comunală și amenajare vor efectua lucrări de salubrizare în spațiile pe care le au în gestiune.

Șeful Direcției amenajare și salubrizare din cadrul Direcției, Vasile Efros, a declarat pentru IPN că, după ce au muncit la deszăpezire, angajații DGLCA au trecut la evacuarea nisipiului de pe marginea carosabilului. De asemenea, sînt efectuate lucrări de spălare a străzilor. Muncitorii greblează frunzele din curțile de bloc, dar și din alte spații pe care le au în gestiune.

„Curățenia generală de primăvară" se va încheia în preajma sărbătorilor de Paști. Pe lîngă spațiile din gestiune, vor fi organizate acțiuni de salubrizare de-a lungul rîului Bîc, dar și la gunoiștile improvizate. De asemenea, este planificată mobilizarea și implicarea chișinăuienilor în lucrările de salubrizare.

În responsabilitățile Direcției intră și salubrizarea locurilor de joacă pentru copii, a platformelor de colectarea a deșeurilor menajere, a spațiilor verzi din curțile de bloc.

Source: ipn.md

Keywords:

Chisinau , curatenie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Stălinești este un sat din raionul Ocnița, în componența comunei Corestăuți. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 satul Stălineşti este complet depopulat. Satul Stălinești a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.