02 november 2019, 17:00 views 2253
Primăria cere inventarierea bunurilor din toate grădinițele
02 november 2019, 17:00 views 2253

Primăria cere inventarierea bunurilor din toate grădinițele

Ruslan Codreanu, primarul general interimar al capitalei, cere ca în toate grădinițele din municipiu să fie făcută o inventariere a bunurilor.

Cererea vine după ce mai mulți părinți s-au plîns că șefii instituțiilor le cer bani pentru reparații, cumpărarea de mobilier sau alte lucruri necesare.

"Și eu sînt tată și primul meu contact făcut cu grădinița a fost acela în care mi s-au cerut 1000 de lei pentru reparația acoperișului. Același lucru la fiecare grupă nouă: se cer bani pentru televizor, bănci, scaune. Iar odată cu plecare copiilor din grădinițe, acestea dispar, iar cei care vin apoi, iarăși adună bani pentru a le cumpăra. Ele nu sînt procurate pentru directori, ci pentru instituție. Cum pot să cumperi un televizor, iar cum pleacă grupa, pleacă și televizorul", a ripostat edilul.

Acesta a menționat că în ultima perioadă a primit peste 100 de mesaje în care părinții se plîng că li se cer bani pentru produse de igienă sau pentru reparații și salarizare.

"Mi-a scris mama a trei copii care nu a putut să se bucure de sărbătoarea de anul nou pentru că nu a avut de unde să platească taxa de 600 de lei. Exte inadmisibil cu o directoare de grădiniță să îi spună, în batjocură, copilului să stea acasă pentru că nu are bani", a mai adăugat primarul.

Reamintim că, anterior, Ruslan Codreanu, a cerut părinților cărora li se cer bani în grădinițe, să nu mai tacă și să sesizeze cazurile de corupție.

Source: noi.md

Keywords:

primaria , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.