01 october 2019, 12:35 views 11333
80 de milioane de lei pentru autobuze noi
01 october 2019, 12:35 views 11333

80 de milioane de lei pentru autobuze noi

Întreprinderea Municipală „Parcul Urban de Autobuze" (PUA) a anunțat licitație pentru achiziționarea a unui lot de autobuze noi, 31 de unități, pentru care în bugetul orașului pentru acest an au fost prevăzute 80 de milioane de lei.

Primăria municipiului Chișinău afirmă că serviciul actual de transportare a călătorilor necesită îmbunătățiri radicale, avînd în vedere că ultimele autobuze noi au fost achiziționate tocmai în 2006. Astăzi, autobuzele din parcul auto sînt învechite, rulajul depășește un milion de km per unitate de transport, iar zilnic se defectează cîte o treime din numărul de autobuze utilizate pe rutele municipale.

Totodată, acestea nu corespund normelor ecologice și securității pasagerilor, iar pentru reparație municipalitatea alocă anual 15 milioane de lei, în timp ce PUA colectează 25,5 milioane de lei din vînzarea biletelor.

Anterior, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a propus comasarea celor două întreprinderi de transport: RTEC și PUA, pentru a îmbunătăți calitatea serviciului public de transport pasageri din oraș.

În prezent, cele 22 de rute municipale de autobuz sînt deservite de 95 de unități de transport ale PUA. Tariful actual de 3 lei pentru o călătorie a fost aprobat în anul 2009, iar costul real, conform calculelor actualizate, este de 11 lei. Diferența de tarif este acoperită de municipalitate, care alocă anual în acest scop 115 milioane de lei.

Source: ziarulnational.md

Keywords:

Chisinau , primaria , autobuz

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1369 locuitori

Sărata-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata-Răzeşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de oameni. Satul Sărata-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.