18 december 2018, 10:50 views 10704
600 de bănci de odihnă au fost instalate în curțile blocurilor de locuit
18 december 2018, 10:50 views 10704

600 de bănci de odihnă au fost instalate în curțile blocurilor de locuit

Pe parcursul anului 2018, de către Direcția generală locativ-comunală au fost instalate 600 de bănci de odihnă în curțile blocurilor de locuit.

Bugetul alocat în acest sens a fost 1,8 milioane, însă au fost valorificate doar 1,4 milioane de lei. La fel, a fost instalat pavaj, piloni și amenajat trotuarul de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii din scuarul Teatrului Cehov, fiind făcute investiții de 280 de mii de lei. Despre aceasta a comunicat șeful Direcției, Ion Burdiumov, luni, 17 decembrie, la ședința operativă de la Primărie, unde a prezentat raportul de activitate al Direcției pentru 2018, transmite IPN.

Ion Burdiumov mai spune că zilnic în activitățile de salubrizare manuală a spațiilor publice sînt antrenați circa 400 de măturători. Activitățile respective sînt susținute dintr-un buget de 13,9 milioane de lei. Pentru salubrizarea mecanizată a spațiilor publice sînt antrenate 15 utilaje hako, în acest sens fiind alocate 8,8 milioane de lei. Șeful Direcției a mai amintit că anul acesta a fost deschis centrul de sterilizare a animalelor fără stăpîn, pentru care s-a alocat un milion de lei. Au fost construite 30 de voliere, iar Centrul este asigurat cu medicamente, hrană și ustensile.

De asemenea, au fost procurate cinci tractoare dotate cu perii lame, coș frontal și remorcă, pentru care s-au investit 3,5 milioane de lei. La fel au fost procurate cinci utilaje pentru împrăștierea materialului antiderapant, fiind alocate 500 de mii de lei. Au fost achiziționate și cinci aspiratoare pentru frunze, dintr-un buget de 600 de mii de lei. La fel, au avut loc lucrări de dezinfecție a subsolurilor blocurilor de locuit, fiind cheltuite în acest sens 1,1 milioane de lei.

Source: ipn.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1691
Populația:
833 locuitori

Cucioaia este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 20 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 833 de oameni. Satul Cucioaia a fost menționat documentar în anul 1691.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.