17 december 2018, 10:25 views 9183
Au ajuns la spital din cauza ghețușului
17 december 2018, 10:25 views 9183

Au ajuns la spital din cauza ghețușului

Un număr de 22 de persoane din capitală au avut nevoie de îngrijiri medicale, în ultimele 24 de ore, după ce au căzut şi au suferit fracturi sau traumatisme din cauza ghețușului de pe drumuri.

Solicitat de agenţie, purtătorul de cuvînt al Institutului de Medicină Urgentă din capitală, Petru Craveţ, a specificat că din numărul total de pacienţi, unul a fost internat în spital pentru intervenţii chirurgicale, celorlalți li s-au acordat îngrijiri şi au fost lăsaţi să plece acasă.

„În mare parte, victimele sînt persoane în etate, care au căzut în curțile blocurilor sau în stradă. Şi în weekend condiţiile climaterice au sporit numărul persoanelor care au suferit traumatisme pe gheaţă, la Urgenţă fiind consultate de medici 23 de persoane", a precizat Craveţ.

La rîndul său, purtătorul de cuvînt al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Diana Blănaru, a menţionat pentru agenţie că, în ultimele 24 de ore, nu s-au înregistrat cazuri de hipotermie pe teritoriul ţării. „În weekend un bărbat din Soroca a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost găsit în stare de inconştienţă în regiunea cheiului Nistrului", a spus Blănaru.

Medicii-traumatologi recomandă populaţiei, în special oamenilor în etate, să se abţină de la călătorii prin oraş, pe timp de ninsoare şi polei. Dacă s-a întîmplat că aţi căzut jos şi simţiţi dureri grave în porţiunile de corp vătămate, rugaţi trecătorii să apeleze Serviciul 903. Nu întreprindeţi nimic pînă la sosirea medicilor, pentru că orice mişcare în plus ar putea agrava și mai mult traumatismele, avertizează traumatologii.

Meteorologii au anunţat Cod Galben de ninsori, polei, vînt și valuri de frig. Avertizarea este valabilă pînă pe 22 martie.

Source: moldpres.md

Keywords:

ghețuș , trauma

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9878 locuitori

Cricova este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 13 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 9878 de oameni. Orașul Cricova a fost menționat documentar în anul 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.