13 november 2018, 09:30 views 8648
Spațiul verde din strada Dimo pe cale de dispariție: locatarii protestează (VIDEO)
13 november 2018, 09:30 views 8648

Spațiul verde din strada Dimo pe cale de dispariție: locatarii protestează (VIDEO)

Locatarii din sectorul Rîșcani al capitalei s-au adunat din nou să se opună construcției care este pe cale să apară într-o zonă din spațiile verzi ale capitalei.

Este vorba despre un teren din  preajma blocului de pe  strada Dimo 7/3, unde dis de dimineață a fost instalat un gard de protecție și s-a început tăierea copacilor.

Locatarii și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu defrișările din zonă și spun că acțiunile sînt ilegale. Asta deoarece, autorizația de construcție obținută de companie la începutul acestui an ar fi expirat.

Mai mult, pentru a fi siguri că nimeni nu o să le strice planurile, cu ajutorul unei companii private de pază, firma de construcție și-a asigurat o mai„bună desfășurare a lucrările de tăiere a copacilor”, zona fiind păzită de cîțiva agenți de pază.

Aceștia ”păzesc terenul ca ochii din cap” iar unii locatari spun că au fost bruscați atunci cînd au încercat să distrugă gardul de protecție, pentru a se opune tăierii arborilor.

Prezent la fața locului, vicepretorul sectorului Rîșcani a spus că compania dispune de autorizația de construcție semnată de viceprimarul capitalei Nistor Grozavu la data de 26 ianuarie, iar începerea lucrărilor pe teren ar fi legală.

În același timp, consilierul municipal Ilian Cașu a spus că va solicita anularea autorizației, în vederea stopării tuturor lucrărilor începute în acest spațiu verde.

Istoria terenului din preajma străzii Dimo 7/3 este mai veche. În zonă urma să fie construit bloc cu 16 etaje , locuitorii fiind înștiințați despre ridicarea propriu-zisă a clădirii în luna august 2016. După mai multe proteste, autorizația de construcție a fost anulată, pentru ca în ianuarie curent să fie acordată din nou.

Un semnal de alarmă, legat de acest teren a fost ridicat și de către consilierii socialiști în anul 2017, care au spus că firma de construcții ar fi primit terenul printr-o schemă ilegală.

Potrivit lor, acest teren ar fi fost evaluat la un preț de 2000 de euro pentru un ar, în timp ce prețul real al acestora este de cel puțin 25 de mii de euro pentru un ar.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
2073 locuitori

Şofrîncani este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 23 km de oraşul Edineţ și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2073 de oameni. Prima atestare a satului Șofrîncani din ținutul Hotin datează din 15 iunie 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.