18 october 2018, 11:05 views 7619
Turcia ar putea contribui la reparația Circului din Chișinău
18 october 2018, 11:05 views 7619

Turcia ar putea contribui la reparația Circului din Chișinău

Turcia s-a arătat interesată să investească în restabilirea clădirii Circului din Chișinău. Despre acest lucru a anunțat la întrevederea cu premierul Pavel Filip, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, care a precizat că responsabilii urmează să studieze posibilitatea unei astfel de investiții.

Șeful Executivului a apreciat în mod deosebit contribuția importantă a investitorilor turci în economia națională.

„Aeroportul Chișinău – modernizat, Spitalul Medpark, hotelul Radisson, dar și cel mai mare mall din țara noastră – toate sînt investiții turcești. Prin aceste investiții directe, companiile turcești și Guvernul Turciei au contribuit la dezvoltarea țării noastre", a subliniat premierul.

Recent, o companie turcească a cîștigat concursul pentru construcția „Arenei Chișinău".

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul a remarcat și asistența tehnică oferită de Turcia țării noastre prin intermediul Agenției TIKA pentru renovarea unei secții la Institutul Mamei și al Copilului, dar și pentru realizarea altor proiecte sociale în UTA Găgăuzia.

Pe parcursul ultimilor doi ani, în acest scop au fost alocate peste 33 milioane de dolari.

Părțile au constatat și creșterea volumului de schimburi comerciale, după semnarea Acordului de Liber Schimb. Anul trecut, acestea au înregistrat o creștere de 23%, în comparație cu 2016.

Președintele Recep Tayyip Erdogan a confirmat disponibilitatea de a face toate demersurile necesare ca schimburile comerciale dintre țări să crească, la fel, ca și investițiile turcești în Republica Moldova.

În acest sens, a fost menționată și intenția deschiderii unor bănci turcești în țara noastră.

Source: moldova.org

Keywords:

Turcia , circ

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
2073 locuitori

Şofrîncani este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul este situat la o distanță de 23 km de oraşul Edineţ și la 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2073 de oameni. Prima atestare a satului Șofrîncani din ținutul Hotin datează din 15 iunie 1431.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.