Show news from...

eye 7023 Views

Protest față de o nouă construcție în sectorul Rîșcani al capitalei


Scandal în curtea unui bloc de locuit din sectorul Rîșcani al capitalei. Zeci de oameni au ieșit în fața blocului pentru a protesta față de construcția unui centru comercial ce le va bloca accesul în curte.

În timp ce reprezentanții primăriei capitalei spun că lucrările sînt ilegale și au decis sistarea lucrărilor, firma de construcții a atacat în instanță, cîștigînd procesul.

Locatarii de pe bulevardul Moscovei 2 se plîng că, odată cu blocarea căilor de acces, vor fi nevoiți să înconjoare toate blocurile din zonă, fapt incomod pentru bătrîni și copii.

Arhitectorul-șef al municipiului a venit să verifice legimitatea lucrărilor. După o discuție cu juristul companiei, acesta a promis că trecerea nu va fi închisă, iar construcția va fi sistată. „Lucrările ce țin de acces nu vor fi executate pînă la o hotărîre definitivă, pentru că ei prezintă multe documente care permit construcția și reconstrucția și amenajarea accesului respectiv", Sergiu Borozan, arhitect-șef Municipiul Chișinău.

Acest caz a fost discutat la primărie și în luna august, cînd primarul interimar, Ruslan Codreanu, a semnat o dispoziție prin care a ordonat sistarea lucrărilor pentru că ar fi ilegale. Compania de construcții a atacat-o în judecată și a reluat lucrările, intenționînd să construiască un magazin acolo unde acum se află trecerea în curtea blocului. Totuși, responsabilii de la Primărie, în continuare, sînt împotriva construcției.

Keywords:

protest , Chisinau

Settlements of Moldova and Diaspora

Dumbrăveni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
377 locuitori

Dumbrăveni este un sat din cadrul comunei Vădeni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 377 de oameni. Satul Dumbrăveni a fost menționat documentar în anul 1598.

Read more