09 april 2018, 16:10 views 10880
La Chișinău a fost deschis un cămin mai puțin obișnuit (Foto)
09 april 2018, 16:10 views 10880

La Chișinău a fost deschis un cămin mai puțin obișnuit (Foto)

Pe data de 2 septembrie a fost inaugurat căminul JUVENIS.

Proiectul are ca scop sprijinirea tinerelor studente ce provin din familii social-vulnerabile din Moldova, pentru a facilita accesul lor la educație în instituțiile de învățămînt superior din țară.

Grupul țintă al proiectului sînt tinerele care își fac studiile la universități din municipiul Chișinău și nu au resurse financiare pentru a inchiria un apartament sau orice alte opțiuni de cazare. Tinerele provin preponderant din zonele rurale, din familii care au dificultăți financiare și nu sînt în măsură să asigure continuarea studiilor în instituțiile de învățămînt superior.

Prin urmare, 10 studente din diferite instituții de învățămînt superior vor beneficia de loc de cazare. Ele deasemenea vor primi asistență de la un psiholog calificat, care le va oferi consiliere și va organiza săptămînal discuții spirituale și culturale pe diferite subiecte. Tinerele vor fi cazate cîte două în camera, acestea vor dispune de bucătărie, baie, sală de calculatoare, mașină de spălat.

La ceremonia de deschidere a participat și Părintele Mihai, parohul Catedralei Romano-Catolice Providența Divină, care a binecuvîntat tinerele la început de an școlar.

Proiectul a fost inițiat de către Fundația de Binefacere Caritas Moldiova.

,,Misiunea noastră este să avem grijă de studentele pe care le cazăm și să le asigurăm tot ce au nevoie pentru confortul fizic și moral. Suntem mîndri de acest cămin nou înființat și credem că va fi o casă caldă și primitoare pentru cei care vor veni aici", susține Caritas Moldova.

„Educația trebuie să fie accesibilă tuturor, inclusiv celor care au o situație familială și materială mai puțin fericită. În acest sens, prin deschiderea Centrului Juvenis, Caritas Moldova își propune să continue proiectele de facilitare a accesului la educație pentru tinerii din familiile social vulnerabile. În acest fel, asigurăm, cu ajutorul donatorilor noștri, egalitate de șanse și pentru copiii/tinerii care provin din categorii mai puțin privilegiate, dar care își doresc să învețe și să se dezvolte, atît profesional cît și personal și spiritual." – a declarat Edward Lucaci, președintele Caritas Moldova.

Source: unica.md

Keywords:

Chisinau , cămin

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1580
Populația:
1605 locuitori

Dancu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Dancu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1605 oameni. Satul Dancu a fost menționat documentar în anul 1580 cu denumirea Ușerești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.