07 november 2016, 11:36 Entertainment views 7257
Festivalul Satului Moldovenesc organizat cu mare fast la Măgura!
07 november 2016, 11:36 Entertainment views 7257

Festivalul Satului Moldovenesc organizat cu mare fast la Măgura!

Tradiţiile sunt în capul mesei astăzi în satul Măgura din Făleşti. Festivalul Satului Moldovenesc este organizat în această localitate. Oamenii din regiune se adună pentru a promova obiceiurile păstrate din străbuni.

Cei prezenți la festival au încins o horă în jurul "Movilei Măgura" și au întins un tricolor de aproape o sută de metri.

Locuitorii satelor din apropiere au prezentat la sărbătoare portul național și elemente din zestrea bunicii, precum prosoape și covoare, care au cîteva sute de ani.

Nu au lipsit nici tradiționalele sarmale și colacii de nuntă.

Unii musafiri au venit la festival cu căruța, așa cum se duceau pe timpuri la horele din sat.

Atmosfera a fost încinsă de colectivele artistice din zonă, care au dansat și au cîntat melodii autentice, păstrate cu grijă din strămoși.

Sursa: publika.md

Keywords:

Festival , sat , Făleşti

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.