13 february 2019, 11:15 Classical music views 12595
Oraşul Bălţi, invadat de cîini fără stăpîn
13 february 2019, 11:15 Classical music views 12595

Oraşul Bălţi, invadat de cîini fără stăpîn

Bălțiul este împînzit de patrupezi fără stăpîn. Haitele de cîini vagabonzi mişună, practic, în toate raioanele capitalei de nord şi incomodează populaţia.

Potrivit unor date, numai pe parcursul anului 2018, au fost muşcaţi de maidanezi aproximativ 100 de copii.

Locuitorii municipiului Bălţi se tem să meargă pe stradă. Haitele de cîini vagabonzi pot fi observate atît pe străzi cît și pe teritoriile instituțiilor de învățămînt. Situația este una gravă și pe teritoriul liceului Teoretic "Mihai Eminescu", din municipiu.

Chiar dacă la începutul lunii septembrie a anului trecut, primăria municipiului Bălți a creat singurul adăpost temporar, care are capacitatea de a adăposti 30 de cîini pentru sterilizare, lucrurile au rămas neschimbate.

Potrivit unei investigaţii publicate de "GAZETA", în luna iunie a anului trecut, din bugetul municipal al Primăriei municipiului Bălţi s-au cheltuit peste 7000 de lei doar pentru prinderea și transportarea la o clinică veterinară a doi cîini maidanezi. Primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin nu a fost de găsit pentru a comenta situația.

Keywords:

Balti , ciine

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
3615 locuitori

Bujor este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Bujor este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3615 oameni. Satul Bujor a fost menționat documentar în anul 1482.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.