06 december 2016, 13:30 Classical music views 8332
La Bălţi vor avea loc zilele energiei
06 december 2016, 13:30 Classical music views 8332

La Bălţi vor avea loc zilele energiei

În cadrul Săptămânii Europene a Energiei Durabile în Republica Moldova (EUSEW) la Bălţi, în zilele de 16-17 iunie vor fi desfăşurate "Zilele Energiei".

Evenimentele vor fi desfăşurate în parteneriat cu Primăria Municipiului Bălţi.

"Scopul evenimentului îl reprezintă conştientizarea importanţei eficientizării energetice şi informarea reprezentanţilor autorităţilor publice locale, instituţiilor publice, ONG-urilor, copiilor şi tinerilor privind avantajele utilizării surselor de energie regenerabilă în Republica Moldova", au spus organizatorii, menţionând că în cadrul zilelor va fi organizat un seminar pentru toţi doritorii.

De asemenea, în cadrul zilelor va avea loc o sesiune de prezentare a oportunităţilor de finanţare din fonduri europene dedicate sectorului public şi privat. La sesiunea de prezentare sunt invitaţi toţi cei care sunt în căutarea unor soluţii de sprijin financiar nerambursabil pentru dezvoltarea ideilor lor. Experţii Asstreia vor oferi celor prezenţi suport în vederea identificării potenţialelor surse de finanţare potrivite nevoilor de dezvoltare ale acestora.

Săptămâna Europeană a Energiei Durabile în Republica Moldova (EUSEW) este organizată anual, începând cu anul 2006, la iniţiativa Comisiei Europene în scopul elaborării ideilor noi, sporirii eficienţei energetice, reducerea emisiilor de gaze de seră şi folosirea eficientă a surselor regenerabile de energie. În Moldova EUSEW a fost desfăşurat pentru prima dată în anul 2014. Organizatorii evenimentului sunt delegaţia UE, Guvernul RM, Ambasadele Marii Britanii, Cehiei şi Suediei în RM, Primăria Chişinău, Agenţia Eficienţei Energetice.

Source: www.noi.md

Keywords:

Balti , energie , energetica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1877 locuitori

Nemţeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Nemţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 48 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1877 de oameni. Satul Nemțeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Hlăpești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.