Show news from...

eye 3680 Views

La Molovata Nouă s-a desfășurat Tîrgul Locurilor de Muncă


Photo: facebook.com

La data de 26 mai 2015, în incinta Casei de cultură din s. Molovata Nouă, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AOFM) a raionului Dubăsari a organizat Târgul Locurilor de Muncă, pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Scopul tîrgului este de a oferi diverse informații, consultații în domeniul ocupării forței de muncă, precum și posibilitatea de a stabili un contact direct între angajator și persoana aflată în căutarea unui loc în vederea stabilirii raporturilor de lucru și de serviciu.

La eveniment au fost prezentate locurile de muncă vacante de la 11 agenți economici care au propus locuri de muncă din diferite ramuri ca: agricultura, constructii, servicii hoteliere, ş.a. Au fost prezentate 58 locuri de muncă vacante din diferite domenii ca: muncitori în constructii, bucătari, chelneri, barmani, conducători auto, tractorişti, electricieni, contabil ş.a.

Târgul a fost deschis de către șefa AOFM r-ul Dubăsari d-na N. Avxentiev și invitaţii tîrgului, dl S. Guvir – şef interimar Direcția de agricultură și cadastru, preşedintele Asociaţiei veteranilor de război – dl Timus V., M. Gazea – primar interimar s. Molovata Nouă, după care s-a oferit cuvînt agenților economici prezenți la târg care au venit cu oferte atractive pentru șomeri.

La eveniment au fost prezenți 36 şomeri, din care 8 tineri, care în urma negocierii cu agenții economici au fost selectați circa 11 persoane cu scopul angajării în câmpul muncii.

La finile activității, specialiștii AOFM au acordat consultații și informații privind integrarea pe piața forței de muncă și au pus la dispoziția participanților diverse pliante și materiale informative privind serviciile prestate pe piața muncii. Au fost acordate informații privind locurile de muncă libere înregistrate atît în baza de date a agenției, cît și de pe site-urile web utile.

Keywords:

tirg , munca , somaj , Codul Muncii

Settlements of Moldova and Diaspora

Ivanovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1894
Populația:
177 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Rîbnița și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Ivanovca alcătuia 177 de oameni în anul 2011. Satul Ivanovca a fost menționat documentar în anul 1894.

Read more