Show news from...

eye 4475 Views

La Molovata Nouă s-a desfășurat Tîrgul Locurilor de Muncă


Photo: facebook.com

La data de 26 mai 2015, în incinta Casei de cultură din s. Molovata Nouă, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AOFM) a raionului Dubăsari a organizat Târgul Locurilor de Muncă, pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Scopul tîrgului este de a oferi diverse informații, consultații în domeniul ocupării forței de muncă, precum și posibilitatea de a stabili un contact direct între angajator și persoana aflată în căutarea unui loc în vederea stabilirii raporturilor de lucru și de serviciu.

La eveniment au fost prezentate locurile de muncă vacante de la 11 agenți economici care au propus locuri de muncă din diferite ramuri ca: agricultura, constructii, servicii hoteliere, ş.a. Au fost prezentate 58 locuri de muncă vacante din diferite domenii ca: muncitori în constructii, bucătari, chelneri, barmani, conducători auto, tractorişti, electricieni, contabil ş.a.

Târgul a fost deschis de către șefa AOFM r-ul Dubăsari d-na N. Avxentiev și invitaţii tîrgului, dl S. Guvir – şef interimar Direcția de agricultură și cadastru, preşedintele Asociaţiei veteranilor de război – dl Timus V., M. Gazea – primar interimar s. Molovata Nouă, după care s-a oferit cuvînt agenților economici prezenți la târg care au venit cu oferte atractive pentru șomeri.

La eveniment au fost prezenți 36 şomeri, din care 8 tineri, care în urma negocierii cu agenții economici au fost selectați circa 11 persoane cu scopul angajării în câmpul muncii.

La finile activității, specialiștii AOFM au acordat consultații și informații privind integrarea pe piața forței de muncă și au pus la dispoziția participanților diverse pliante și materiale informative privind serviciile prestate pe piața muncii. Au fost acordate informații privind locurile de muncă libere înregistrate atît în baza de date a agenției, cît și de pe site-urile web utile.

Keywords:

tirg , munca , somaj , Codul Muncii

Settlements of Moldova and Diaspora

Scăieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
2037 locuitori

Scăieni este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Scăieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dondușeni și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2037 de oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1639.

Read more