11 october 2014, 11:00 Folk crafts views 8084
Protestatarii din primărie nu cedează
Photo: jurnaltv.md
11 october 2014, 11:00 Folk crafts views 8084

Protestatarii din primărie nu cedează

Tentativa de ieri a poliţiştilor de a-i scoate din sediul Primăriei pe cei 20 de refugiaţi transnistrieni şi veterani ai războiului de pe Nistru, care de şapte zile refuză să iasă din sala de şedinţe, s-a soldat cu eşec. Asta chiar dacă oamenii legii au prezentat o decizie a Judecătoriei Centru care le permite manifestanţilor să protesteze doar în faţa Primăriei. Decizia a fost însă contestată de refugiaţi, iar poliţiştii au renunţat la evacuarea forţată până când instanţa nu va emite o decizie finală.

Scandalul a izbucnit după ce protestatarii au fost anunţaţi că trebuie să părăsească sediul Primăriei, în caz contrar vor fi scoşi cu forţa. Refugiaţii transnistreni nu au dat însă curs acestei cereri, ci s-au baricadat în sala de şedinţe. Mai mult, au declarat că decizia Judecătoriei Centru prezentată de poliţişti ar fi ilegală şi au contestat-o cu recurs. În aceste condiţii, oficiali de la Inspectoratul General de Poliţie au anunţat că nu vor mai întreprinde nimic, până când instanţa nu va pronunţa o decizie finală.

Astfel, protestatarii au rămas în sala de şedinţe a Primăriei, de unde nu au mai ieşit de şapte zile. Asta chiar dacă se plâng că sunt nevoiţi să doarmă pe scaune şi mănâncă ce şi unde apucă.

Cei 20 de refugiaţi transnistrieni au dat năvală în Primărie luni fiind nemulţumiţi că nu pot să-şi privatizeze gratuit apartamentele primite în 2010 de la stat. Amintim că, CSJ a dat undă verde privatizărilor. Instanța nu a dispus însă ca refugiații să obțină apartamentele în mod gratuit, aşa cum cer ei. Astfel, pentru un apartament cu trei camere refugiații trebuie să plătească aproximativ 24 de mii de euro, iar pentru unul cu două odăi - puțin peste 17 mii de euro.

Source: www.jurnaltv.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1789
Populația:
142 locuitori

Cernița este un sat din cadrul comunei Mălăiești din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul grigoriopol și la 75 km de Chișinău. Populaţia satului Cernița alcătuia 142 de oameni în anul 1997. Satul Cernița a fost menționat documentar în anul 1789.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.