Show news from...

eye 6301 Views

La Coșnița a fost reconstruit sistemul de irigare


Photo: vk.com

Vineri, 24 iulie 2015, ora 11.00 va fi lansat sistemul de irigare (SI) Coșnița, reabilitat cu suportul Programului Compact, finanțat de către Guvernul SUA. Evenimentul va avea loc în s. Coșnița, r-nul Dubăsari, la sediul stației de pompare nr.1 din cadrul SI Coșnița.

Pentru reconstrucția sistemului de irigare Coșnița au fost investite circa 13,8 milioane USD. Reabilitarea sistemului va permite irigarea a peste 2400 de hectare de teren agricol prelucrat de circa 2300 de producători agricoli, dintre care 1620 sunt membri ai Asociației Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI).

La eveniment vor fi prezenți reprezentanții Ambasadei SUA în RM, Fatema Sumar, Vice-director regional al Corporației Provocările Mileniului (SUA), membrii Guvernului RM, ai societății civile, reprezentanții autorităților locale, fermieri, membri ai Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații.

Keywords:

Moldova , apa , fermieri

Settlements of Moldova and Diaspora

Ciuciuieni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1647
Populația:
947 locuitori

Ciuciuieni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Brejeni și Ciuciuieni. Localitatea este aşezată pe malul stîng al rîuleţului Ciulucul de Mijloc, la 11 km sud de oraşul Sîngerei şi la 102 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 947 de oameni. Satul Ciuciuieni a fost menționat documentar în anul 1647.

Read more