Show news from...

eye 5575 Views

La Coșnița a fost reconstruit sistemul de irigare


Photo: vk.com

Vineri, 24 iulie 2015, ora 11.00 va fi lansat sistemul de irigare (SI) Coșnița, reabilitat cu suportul Programului Compact, finanțat de către Guvernul SUA. Evenimentul va avea loc în s. Coșnița, r-nul Dubăsari, la sediul stației de pompare nr.1 din cadrul SI Coșnița.

Pentru reconstrucția sistemului de irigare Coșnița au fost investite circa 13,8 milioane USD. Reabilitarea sistemului va permite irigarea a peste 2400 de hectare de teren agricol prelucrat de circa 2300 de producători agricoli, dintre care 1620 sunt membri ai Asociației Utilizatorilor de Apă pentru Irigare (AUAI).

La eveniment vor fi prezenți reprezentanții Ambasadei SUA în RM, Fatema Sumar, Vice-director regional al Corporației Provocările Mileniului (SUA), membrii Guvernului RM, ai societății civile, reprezentanții autorităților locale, fermieri, membri ai Asociațiilor Utilizatorilor de Apă pentru Irigații.

Keywords:

Moldova , apa , fermieri

Settlements of Moldova and Diaspora

Şoltoaia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
263 locuitori

Şoltoaia este un sat din cadrul comunei Ciolacu Nou, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 263 de oameni. Satul Şoltoaia a fost menționat documentar în anul 1706.

Read more