Show news from...

eye 5323 Views

Concerte de totalizare şi evaluare în raionul Dubăsari (Foto)


La finele lunii mai tradiţional în cadrul şcolilor de artă din raionul Dubăsari se desfăşoară concerte de totalizare şi evaluare a rezultatelor şi reuşitelor obţinute pe parcursul anului de studii. Anul acesta această activitate de totalizare s-a desfăşurat în perioada 22-26 mai în cele trei şcoli de artă din raion.

Prima instituţie de cultură care a dat start activităţii de generalizare a fost Şcoala de arte din s.Coşniţa, activitatea s-a petrecut la data de 22 mai în incinta Casei raionale de cultură cu o vastă expoziţie de pictură şi o parte concertistică unde au fost implicaţi elevii din secţiunea muzică şi coreografie.

În aceeaşi zi a avut loc concertul de totalizare a Şcolii de Arte din comuna Cocieri care s-a desfăşurat în cadrul Casei de cultură, această activitate a coincis cu marcarea a 25 de ani de la instituirea acestei instituţii de cultură. Concertul festiv de aniversare a fost deschis cu imnul Şcolii de arte în premieră, compus de către profesorii care activează în această instituţie (muzica – Ilie Gutium, profesor al ansamblului de muzică uşoară, text – Andrei Miţcul, profesor clasa teatrală). Pe scenă s-a desfăşurat un spectacol extraordinar unde au evoluat 110 copii de la Şcoala de arte. În holul Casei de cultură a fost expusă o expoziţie inedită cu lucrări de diferite genuri, realizate de elevii clasei Arte plastice. Spectacolul a fost finalizat cu piesa „La Mulţi Ani" compusă de aceeaşi autori, interperetată de toţi participanţii.

La data de 26 mai s-a desfăşurat concertul de totalizare a Şcolii de arte din s. Doroţcaia. La această activitate au evoluat elevii cu un program spectaculos.

O tradiţie frumoasă care reflectă, apreciază şi promovează roadele şi succesele obţinute prin muncă şi efortul depus de către elevii şcolilor de arte este oferirea bursei Preşedintelui. Eveniment frumos carecteristic doar raionului Dubăsari.

Bursa Preşedintelui este oferită celor mai buni elevi, care pe parcursul anului au dat dovadă de străduinţă, creativitate, talent şi de rezultate remarcabile în cadrul concursurilor locale, raionale, naţionale şi internaţionale. Anul acesta din cele trei şcoli de artă au fost menţionaţi 56 de elevi.

Settlements of Moldova and Diaspora

Tricolici

Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
69 locuitori

Tricolici este un sat din cadrul comunei Baccealia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Căușeni și la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 69 de oameni. Satul Tricolici a fost întemeiat în anul 1918.

Read more