15 october 2018, 15:37 Fine art views 10525
Locuitoarea din Moldova, care a preluat experimentul social din Estonia
15 october 2018, 15:37 Fine art views 10525

Locuitoarea din Moldova, care a preluat experimentul social din Estonia

O locuitoare a raionului Ungheni a făcut un experiment social, folosind gardul propriei casei.

Violeta a vizitat Estonia și a văzut acolo un exemplu interesant de practică socială. În orașele și pe la fermele mici, estonienii împărţeau, fără plată, surplusul recoltei din livezile și grădinile sale, agățînd pungi cu fructe și legume de garduri.

Femeia a decis să organizeze o acțiune similară în satul natal. Ea a atîrnat pungi de pere pe gard, pe care oricine putea să le ia. Pentru a atrage atenția, ea a pus şi un afiş special.

Experiența distribuirii gratuite de pere s-a dovedit a fi una cu succes, vecinii femeii s-au arătat interesați de aceasta.

„Din păcate, nu avem o astfel de experiență, de aceea am pus această inscripție. Mulți nu au crezut că este gratuit. Eu am stat intenționat deoparte pentru a nu speria pe nimeni. M-am bucurat că le-au luat. Cred că data viitoare va fi mai ușor, mai ales că şi altora le-a plăcut ideea. Cred că această experiență ne va schimba societatea", a scris Violeta pe Facebook.

Source: bloknot-moldova.md

Keywords:

Estonia , experiment

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
3401 locuitori

Geamăna este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Batîc și Geamăna. Satul Geamăna se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3 401 oameni. Satul Geamăna a fost atestat documentar în anul 1568.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.