Show news from...

eye 7682 Views

Locuitoarea din Moldova, care a preluat experimentul social din Estonia


O locuitoare a raionului Ungheni a făcut un experiment social, folosind gardul propriei casei.

Violeta a vizitat Estonia și a văzut acolo un exemplu interesant de practică socială. În orașele și pe la fermele mici, estonienii împărţeau, fără plată, surplusul recoltei din livezile și grădinile sale, agățînd pungi cu fructe și legume de garduri.

Femeia a decis să organizeze o acțiune similară în satul natal. Ea a atîrnat pungi de pere pe gard, pe care oricine putea să le ia. Pentru a atrage atenția, ea a pus şi un afiş special.

Experiența distribuirii gratuite de pere s-a dovedit a fi una cu succes, vecinii femeii s-au arătat interesați de aceasta.

„Din păcate, nu avem o astfel de experiență, de aceea am pus această inscripție. Mulți nu au crezut că este gratuit. Eu am stat intenționat deoparte pentru a nu speria pe nimeni. M-am bucurat că le-au luat. Cred că data viitoare va fi mai ușor, mai ales că şi altora le-a plăcut ideea. Cred că această experiență ne va schimba societatea", a scris Violeta pe Facebook.

Keywords:

Estonia , experiment

Settlements of Moldova and Diaspora

Ion Vodă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
333 locuitori

Ion Vodă este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 333 de oameni. Satul Ion Vodă a fost înființat în anul 1923.

Read more