Show news from...

eye 7532 Views

Locuitoarea din Moldova, care a preluat experimentul social din Estonia


O locuitoare a raionului Ungheni a făcut un experiment social, folosind gardul propriei casei.

Violeta a vizitat Estonia și a văzut acolo un exemplu interesant de practică socială. În orașele și pe la fermele mici, estonienii împărţeau, fără plată, surplusul recoltei din livezile și grădinile sale, agățînd pungi cu fructe și legume de garduri.

Femeia a decis să organizeze o acțiune similară în satul natal. Ea a atîrnat pungi de pere pe gard, pe care oricine putea să le ia. Pentru a atrage atenția, ea a pus şi un afiş special.

Experiența distribuirii gratuite de pere s-a dovedit a fi una cu succes, vecinii femeii s-au arătat interesați de aceasta.

„Din păcate, nu avem o astfel de experiență, de aceea am pus această inscripție. Mulți nu au crezut că este gratuit. Eu am stat intenționat deoparte pentru a nu speria pe nimeni. M-am bucurat că le-au luat. Cred că data viitoare va fi mai ușor, mai ales că şi altora le-a plăcut ideea. Cred că această experiență ne va schimba societatea", a scris Violeta pe Facebook.

Keywords:

Estonia , experiment

Settlements of Moldova and Diaspora

Vinogradnoe

Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
976 locuitori

Vinogradnoe este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Grigoriopol și la 73 km de Chișinău. Populaţia satului Vinogradnoe alcătuia 976 de oameni în anul 2004. Satul Vinogradnoe a fost înființat în anul 1932.

Read more