20 june 2014, 10:40 Fine art views 10738
20 june 2014, 10:40 Fine art views 10738

Construcţia podului rutier La Ungheni va începe în 2015


Foto: moldovenii.md

Construcţia podului rutier peste râul Prut de la Ungheni ar putea începe anul viitor. Proiectul de investiţii pentru construcţia acestuia a fost transmis astăzi Comisarului UE pentru Transport, Siim Kallas, de către ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari.

Potrivit documentului, podul va conecta traseele Chişinău-Ungheni şi Iaşi-Târgu Mureş şi va fi finanţat din fondul Comisiei Europene.

Oficialul europeana firmă că Republica Moldova este o ţară de succes în ceea ce priveşte disponibilitatea partenerilor europeni de a investi în diverse proiecte. „Republica Moldova a lucrat foarte mult pentru a valorifica oportunităţile pe care le-a avut la dispoziţie. Dacă ideea proiectului se încadrează în planurile noastre, atunci lucrările pot să înceapă”, a menţionat Siim Kallas.

Potrivit lui Botnari, până la sfârşitul anului, ministerul Transporturilor din România va efectua un studiu de fezabilitate în urma căruia va fi stabili suma necesară pentru construcţie.

Cei doi oficiali au mai discutat despre modernizarea Căii ferate Ungheni-Chişinău şi reabilitarea drumurilor naţionale.


Source: tv7.md

Keywords:

construcție , Moldova , pod

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
29 locuitori

Roşcani este un sat din cadrul comunei Pereni, raionul Rezina. Satul Roșcani este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Menționat documentar în 1604.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.