La Petreni a pulsat spiritul naţional moldovenesc (Foto)

La Petreni a pulsat spiritul naţional moldovenesc (Foto)

Recent, iubitorii folclorului, a tradițiilor populare, a vechilor meșteșuguri și a bucatelor moldovenești au fost așteptați cu drag la cea de-a II-a ediție a Festivalului "Tradiția continuă!", organizat în comuna Petreni, raionul Drochia.

Scuarul Casei de nunți a pulsat spiritul national moldovenesc, căci organizatorii, sub conducerea primarului de Petreni, Valeriu Tizu au încercat să surprindă individualitatea moldovenilor ca popor, prin punerea în valoare a folclorului și tradițiilor populare, datina strămoșească și obiceiurile comunei Petreni. Evenimentul a fost dozat cu un tîrg de meșteșuguri și produse autohtone, zone gastronomice, un spectacol folcloric, susținut de ansambluri, dansatori şi interpreţi de valoare, o paradă a portului popular, un teren de joacă pentru copii și bucate din cele mai delicioase și mai copioase, precum și cu băuturi răcoritoare.

Pe scena improvizată au evoluat: Taraful căminului cultural din comuna Petreni și ansamblul folcloric "Hora Petrenilor", ansamblul folcloric din satul Dominteni, ansamblul de dansuri "Brîuleț" din satul Cubolta, ansamblul folcloric "Florile Dalbe" , ansamblul de dansuri "Mărunțica" din satul Chetrosu, grupul folcloric "Vatra" din județul Botoșani, Romînia, interpreții: Didici Rodica, Nicolae Neagu, Ion Prodan, instrumentistul, Veaceslav Capcelea și mulți alții.

Festivalul a fost onorat cu prezența oaspeților mult așteptați: Vasile Grădinaru, președintele raionului Drochia, Nicolae Moraru, consilier raional, Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău, județul Botoșani, România, primarii localităților Dominteni, Hăsnășenii Mari, Chetrosu, Cubolta.

Source: provincial.md

Keywords:

Festival , Drochia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
24 locuitori

Șevcenco este un sat din cadrul comunei Mocra din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 112 km de Chișinău. Populaţia satului Șevcenco alcătuia 24 de oameni în anul 2004. Satul Șevcenco a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.