Show news from...

eye 5614 Views

Afacerea unei familii din Porumbeni – plantații de vie și cireși (Foto)


La 10 decembrie 2015, Urîtu Dionis vicepreşedinte al raionului, Nicolae Ciubotaru, specialist, Direcţia Agricultură, Politici Economice şi Relaţii Funciare, în conlucrare cu Victor Efros SRL „Glia-Vito"din s. Porumbeni au efectuat o vizită la plantaţiile de viță de vie şi cireşi, se anunță pe pagina web a raionului Criuleni.

Agricultura a fost ocupația de bază dintotdeauna în familia Efros. La moment, Victor Efros are plantat 16 ha de viţă de vie, în 2010 a plantat primele trei hectare de vie. Via a fost plantată în bază de proiect și grație acestui fapt a beneficiat din partea statului de finanțare în proporție de 30 la sută pentru fiecare hectar. În 2012 a avut prima recoltă de pe cele trei hectare de vie. A obținut o recoltă bună, producția a comercializat-o direct din cîmp. Cu strugurii a participat la Expoziția Internațională Specializată „Farmer", unde a ocupat locul II. Producția sa mai este comercializată în una din rețelele de magazine din Republica Moldova.

Victor Efros menţionează că într-o eră în care substanţele şi îngrăşămintele toxice inundă terenurile agricole ajungînd în cele din urmă în alimente şi băuturi de orice fel, el vine pe piaţă cu ceva nou şi anume producerea strugurilor şi cireşilor ecologice.

Recent Ion Efros, feciorul lui Victor Efros a sădit 6 ha de cireş unde spune că ideea de a iniția o afacere cu cireși i-a venit acum cîţiva ani pe cînd era student, dumnealui a menționat că e nevoie de o mare responsabilitate în ceea ce privește protecția cireşului, în educare și în lucrările agrotehnice. Tînărul fermier, se mai ocupă, împreună cu tatăl său, de creșterea iepurilor și de producerea combifurajelor granulate pentru aceștia.

În final, Ion Efros a spus că pe viitor ar dori ca să extindă plantațiile și cu pruni, dar la moment, nu dispune de surse financiare suficiente.

Settlements of Moldova and Diaspora

Unchiteşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
451 locuitori

Unchiteşti este un sat din cadrul comunei Cuhureştii de Sus, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Florești și la km de 152 Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 451 de oameni. Satul Unchitești a fost menționat documentar în anul 1483.

Read more