Show news from...

eye 3269 Views

Prima reținere în cazul tragicului incident de la mina din Pașcani


Două cauze penale au fost deschise în urma incidentului de la mina din satul Pașcani, raionul Criuleni, care a curmat viața a trei bărbați. Mai mult, o persoană a fost reținută de către ofițerii de investigație.

Potrivit procurorilor, explozia a avut loc în jurul orei 14:30, autoritățile fiind anunțate abia la ora 19:43.

Astfel, în interiorul minei au fost găsite trei pesoane, dintre care două deja decedate, iar cea de-a treia a murit în drum spre spital.

La fața locului au intervenit 23 de echipaje de salvatori și pompieri. Victimele au fost depistate la distanța de circa 4 km de la intrarea în mină.

Procurorii au ridicat un șir de documente și au audiat mai multe persoane. Reprezentanții procuraturii au evitat să ofere detalii despre persoana reținută, motivînd secretul anchetei, însă au specificat că aceasta este repsonsabilă de efectuarea lucrărilor de exploatare minieră. Iar oamenii legii urmează să efectueze o serie de investigații care ar dezvălui cauzele producerii accidentului și dacă a fost respectată tehnica de securitate în procesul tehnologic.

Potrivit datelor preiliminare oferite de anchetă, mina este gestionată de un agent economic privat, iar ora exactă a producerii accidentului încă nu este cunoscută. Totodată, membrilor familiilor persoanelor decedate le va fi acordată asistență psihologică.

Keywords:

reținere , incident , Criuleni

Settlements of Moldova and Diaspora

Corpaci

Statut:
Sat
Prima atestare:
1573
Populația:
1267 locuitori

Corpaci este un sat şi comună din raionul Edineţ. Corpaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corpaci este situat într-o regiune de şes şi mici coline, la confluenţa rîului Racovăţ cu Prutul, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ, la 38 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 222 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1267 de oameni.  Satul Corpaci a fost atestat documentar în anul 1573.

Read more