22 january 2019, 14:40 Pastry and confectionery products views 14254
Două școli din Fălești au primit calculatoare noi
22 january 2019, 14:40 Pastry and confectionery products views 14254

Două școli din Fălești au primit calculatoare noi

Elevii din două școli din raionul Fălești au primit 18 calculatoare noi, care au fost transmise beneficiarilor. Noile dispozitive au ajuns în gimnaziile „Eugen Coșeriu" din satul Catranâc și „Diomid Gherman" din satul Risipeni.

Potrivit Ministerului Educației, valoarea fiecărui set constituie 834 dolari SUA. Tehnica de calcul a fost oferită de către Provincia Jeju, Republica Coreea, în baza unui memorandum de colaborare. Acordul prevede donarea în trei tranșe anuale a câte 450 de computere pentru dotarea instituțiilor de învățămînt general din Republica Moldova.

Angela Cutasevici, secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a declarat la eveniment că pe parcursul anului 2018, numărul de calculatoare al instituțiilor de învățământ din țară a fost completat cu peste 500 de computere de ultimă generație. „Ne propunem să continuăm acest lucru și în acest an, deoarece formarea competențelor digitale ale elevilor și cadrelor didactice, dezvoltarea capacităților de utilizare a resurselor TIC, dar și îmbunătățirea procesului de predare-învățare nu pot fi realizate eficient fără utilizarea instrumentelor electronice performante", a subliniat secretarul de stat.

În acest an, 15 instituții de învățămînt general din raioanele Anenii Noi, Cahul, Cimișlia, Fălești, Hâncești, Taraclia, Sîngerei, Strășeni, Ungheni, mun. Chișinău și UTA Găgăuzia vor fi dotate cu 150 de calculatoare, în baza aceluiași memorandum dintre țara noastră și Republica Coreea.

În gimnaziul „E. Coșeriu" din Catranâc își fac studiile 218 elevi, iar în gimnaziul „D. Gherman" din Risipeni – 179 elevi.

Source: moldpres.md

Keywords:

Făleşti , calculator

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1965
Populația:
89 locuitori

Şofranovca este un sat din cadrul comunei Cîşla, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Cantemir și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 89 de oameni. Satul Şofranovca a fost înființat în anul 1965.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.