15 october 2015, 16:32 Cattail weaving views 13063
O familie din Căușeni coase caschete pentru angajații ministerelor (Video)
15 october 2015, 16:32 Cattail weaving views 13063

O familie din Căușeni coase caschete pentru angajații ministerelor (Video)

Sergiu Untu din satul Chircăiești, raionul Căușeni de patru ani administrează o fabrică de confecţii, unde sunt cusute aproape 20 de modele de caschete pentru angajații mai multor ministere din Moldova. Deşi bărbatul este de profesie inginer, a moștenit această îndeletnicire de la tatăl său, iar apoi și-a deschis o afacere de familie.

În atelierul lui Sergiu Untu sunt cusute anual peste două mii de chipiuri, care sunt purtate ulterior de către polițiști, militari şi vameși. Şi militarii Gărzii de Onoare a preşedintelui ţării îşi pun pe cap caschete confecţionate la Chircăieşti. Pe lângă aceasta, printre produsele fabricate se mai găsesc chipiuri pentru angajații penitenciarelor, SPPS-ului sau pentru paza președintelui.

În prezent, împreună cu soția sa, administrează o afacere profitabilă. Lilia Untu este cea care îl susține în toate. Deși la început a fost greu, acum întreprinderea are patru angajate, care se descurcă de minune și spun că sunt mulțumite de faptul că au de lucru acasă.

De puţin timp, în fabrica familiei Untu sunt cusute şi caschete pentru militarii din regiunea transnistreană.

Source: provincial.md

Keywords:

ministru , haine , militari

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
200 locuitori

Ursoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Tănătarii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 200 de oameni. Satul Ursoaia Nouă a fost menționat documentar în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.