21 october 2013, 12:38 Traditional dishes views 11593
21 october 2013, 12:38 Traditional dishes views 11593

La Goteşti zeci de case riscă să se prăbuşească

Foto: vesti.md

În satul Goteşti, raionul Cantemir din cauza ploilor din ultimele zile 10 case riscă să fie înghiţite, în orice clipă, de pămînt.

"Noi ne-am adresat de nenumărate ori la Guvern, însă cu părere de rău întrebarea nu a fost soluţionată nici pînă acum. Cetăţenii au promis din nou să iasă în stradă, deoarece sunt în pericol de prăbuşite în ravenă atît casele de locuit cît şi cetăţenii", a declarat primarul satului Goteşti, Panainte Chicicov.

Potrivit primarului din Goteşti, dacă problema nu va fi soluţionată rapid, alunecările ar putea deteriora o porţiune a drumului Chişinău-Cahul.

Localnicii spun că, după ce au protestat anterior, s-au ales cu avertizări din partea poliţiei.

"Atunci cînd am făcut digul la şosea a venit la noi un anchetator să ne ancheteze de ce am blocat drumul. Păi noi vrem să ne ajute şi nu să ne achteze. Să se gîndească pentru că în caz contrar o să blocăm nu doar pe o oră, dar pe mai mult timp".

Source: vesti.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
76 locuitori

Alexandrovca Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca Nouă alcătuia 76 de oameni în anul 2011. Satul Alexandrovca Nouă a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.