Show news from...

eye 4881 Views

În satul Larga a fost instalat un cazan pe biomasă


La 9 septembrie curent, în urma implementării proiectului privind promovarea combustibilului autohton "construcția cazangeriei pe biomasă pentru Liceul Teoretic și Școala de muzică din satul Larga", Primăria Larga cu susținerea Guvernului Japoniei și Organizației 2KR, a instalat un cazan pe biomasă, care urmează să încălzească Liceul Teoretic și Școala de Muzică.

Cazanul pe biomasă este cu capacitatea de 270 kW, are un preț de peste un milion de lei, suport financiar oferit de către Guvernul Japoniei. Cazanul pe biomasă urmează a fi conectat la instituțiile de învățămînt, iar Președintele raionului Briceni, D-nul Gantiuc Mihail a promis că cheltuielile pentru lucrările de conectare vor fi suportate de către Consiliul Raional Briceni. Primăria Larga a contribuit la acest proiect cu peste 300 000 lei pentru construcția fundației pentru cazan și amenajarea teritoriului unde a fost instalat cazanul.

Dacă lucrările de conectare a cazanului pe biomasă vor fi terminate pînă la sfîrșitul toamnei, Școala de Muzică și Liceul Teoretic vor achita facturile la căldură cu 20-25 % mai puțin ca pînă în prezent.

Settlements of Moldova and Diaspora

Capaclia

Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
2140 locuitori

Capaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Capaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Capaclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Read more