Show news from...

eye 5732 Views

În satul Larga a fost instalat un cazan pe biomasă


La 9 septembrie curent, în urma implementării proiectului privind promovarea combustibilului autohton "construcția cazangeriei pe biomasă pentru Liceul Teoretic și Școala de muzică din satul Larga", Primăria Larga cu susținerea Guvernului Japoniei și Organizației 2KR, a instalat un cazan pe biomasă, care urmează să încălzească Liceul Teoretic și Școala de Muzică.

Cazanul pe biomasă este cu capacitatea de 270 kW, are un preț de peste un milion de lei, suport financiar oferit de către Guvernul Japoniei. Cazanul pe biomasă urmează a fi conectat la instituțiile de învățămînt, iar Președintele raionului Briceni, D-nul Gantiuc Mihail a promis că cheltuielile pentru lucrările de conectare vor fi suportate de către Consiliul Raional Briceni. Primăria Larga a contribuit la acest proiect cu peste 300 000 lei pentru construcția fundației pentru cazan și amenajarea teritoriului unde a fost instalat cazanul.

Dacă lucrările de conectare a cazanului pe biomasă vor fi terminate pînă la sfîrșitul toamnei, Școala de Muzică și Liceul Teoretic vor achita facturile la căldură cu 20-25 % mai puțin ca pînă în prezent.

Settlements of Moldova and Diaspora

Teiu

Statut:
Sat
Prima atestare:
1711
Populația:
1907 locuitori

Teiu este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Teiu și Tocmagiu. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Grigoriopol și la 72 km de Chișinău. Populaţia satului Teiu alcătuia 1907 oameni în anul 2011. Satul Teiu a fost menționat documentar în anul 1711.

Read more