Show news from...

eye 5181 Views

Festivalul Cartofului a avut loc în premieră la Corjeuţi

În satul Corjeuţi (Briceni) a avut loc Primul Festival al Cartofului. În cadrul acestuia, a fost promovată cultura cartofului şi calitatea bucatelor tradiţionale gătite din cartofi, сообщает trm.md.

Programul Festivalului a inclus: iarmarocul produselor agricole, tîrgul meşterilor populari, concurs de desene, prezentarea noilor tehnologii de cultivare a cartofului, spectacol de muzică şi dans cu participarea formaţiilor artistice din regiune şi ţară, concursul bucatelor din cartofi (cu degustare), concursul standurilor cu legume, concert cu participarea interpreţilor de muzică populară şi uşoară, hora satului și altele.

De ani buni, locuitorii satului Corjeuți își cîștigă pîinea din creșterea cartofilor. Corjeuțenii, primii agricultori din R. Moldova care au început să cultive cartofi pe suprafeţe mari, fac investiţii importante în cultura cartofului. În anul 2011, în raionul Briceni, suprafeţele recoltate cu cartofi s-au mărit cu aproximativ 30 la sută, iar roada obținută acoperea de două ori necesităţile ţării.

Evenimentul este organizat de Agenția de Dezvoltare Regională Nord și Primăria Corjeuți, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor și Consiliul Raional Briceni.

Keywords:

localitati , Festival

Settlements of Moldova and Diaspora

Zamciogi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1641
Populația:
1082 locuitori

Zamciogi este un sat din cadrul comunei Rădeni raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Strășeni și la 44 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 082 oameni. Satul Zamciogi a fost menționat documentar în anul 1641.

Read more