Show news from...

eye 4557 Views

Un colț de rai la Abaclia

Curtea bisericii cu hramul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil, din satul Abaclia va deveni un colțișor de rai și aceasta în cadrul proiectului pentru înverzirea teritoriului lăcașului sfînt înaintat la fondul Ecologic Național acum un an de către părintele Ioan, protoiereul acestei biserici.

Biserica din satul Abaclia a fost construită în anul 1986. De atunci  clădirea a trecut printr-o serie de reparații pentru ca în prezent localnicii să se poată mîndri cu un adevărat edificiu de cult de toată frumusețea. După cum au spus enoriașii, inițiativa de a îmbunătăți aspectul biseriicii prin înverzirea teritoriului i-a bucurat mult. Cu mic și mare ei s-au mobilizat și au trecut la acțiune.

Pentru plantare au fost alese cca  15 specii și 20 de varietăți de arbori și arbuști. Potrivit designerului pentru amenajarea grădinii, Victoria Covali, speciile au fost alese în funcție de cerințele ecologice. Pentru a le asigura o bună creștere a fost instalat și un sistem de irigație subterană. Lucrările de plantare a puieților au avut loc în cadrul proiectului pentru înverzirea teritoriului bisericii finanțat din  Fondul Ecologic Național,  costul total  estimîndu-se la cca 100 000 lei.

Sursa: canalregional.md

Settlements of Moldova and Diaspora

Ciufleşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1782
Populația:
1319 locuitori

Ciufleşti este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Ciufleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1319 oameni. Satul Ciuflești a fost menționat documentar în anul 1782.

Read more