27 december 2019, 11:00 views 4896
În Polonia a început colectarea banilor pentru reparația școlii din satul moldovenesc Ivancea
27 december 2019, 11:00 views 4896

În Polonia a început colectarea banilor pentru reparația școlii din satul moldovenesc Ivancea

În Polonia a fost organizată o campanie de colectare a banilor pentru reparația școlii din satul moldovenesc Ivancea care anterior a apelat la organizațiile internaționale de binefacere după asistență în legătură cu starea deplorabilă a sălii sportive, bucătăriei și a altor încăperi, relatează Noi.md.

Campania de colectare a banilor pentru școala moldovenească Ivancea în Polonia a fost organizată de Centrul de dezvoltare regională. Pe acest subiect a fost realizat și un film în care se vorbește despre starea deplorabilă a acestei instituții de învățămînt și elevii talentați ai acesteia care visează să se ocupe în condiții normale.

În film se relatează că școala moldovenească din satul Ivancea necesită asistență pentru reparație deoarece aceasta nu a fost modernizată în ultimii 50 de ani. Prioritare pentru reparație sînt bucătăria și sala sportivă. Valoarea estimativă a reparației constituie 120 de mii de zloți (circa 30 de mii de euro).

Spotul conține îndemnul la acordarea asistenței în colectarea mijloacelor pentru reparația școlii în satul Ivancea. Se menționează că în Moldova locuiesc cei mai plăcuți și minunați oameni de pe glob.

„Fiecare are ceva ce poate oferi altora. Ceva timp în urmă am comunicat despre colectarea mijloacelor pentru o școală moldovenească care necesită reparație capitală. De aceea vă rugăm să donați pentru reparația școlii din Ivancea. Împreună să realizăm visurile copiilor de la această școală. Vă mulțumim pentru susținere și asistență!", au declarat reprezentanții Centrului de dezvoltare locală.

Source: noi.md

Keywords:

reparatie , scoala , Polonia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1945
Populația:
14277 locuitori
Logo

Codru este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 14277 de oameni Chișinău și a fost înființată în anul 1945.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.