Show news from...

eye 4303 Views

Amatorii de recreere și pescuit sînt așteptați la Ivancea (Video)


Pentru a petrece bine timpul liber în natură nu e neapărată nevoie să părăsești țara.

Toate cele necesare pentru a petrece un weekend, o sărbătoare sau a pescui pot fi găsite la baza de odihnă „Piscicola Ivancea". Condițiile oferite amatorilor de recreere în aer liber și pescuit au fost relatate de către directorul adjunct al „Piscicola Ivancea" Victor Marahovschi în cadrul unui interviu oferit portalului NOI.md.

Toți cei care doresc să se relaxeze în natură, în afara orașului, pot fi atrași de prețurile accesibile la foișoare, a căror chirie este de 250 de lei pe zi. Suma nu depinde de numărul de persoane care doresc să se odihnească în foișor. Acesta este un avantaj suplimentar pentru companiile mari care doresc să petreacă împreună timpul liber. Pentru cei care intenționează să rămînă aici peste noapte la baza de odihnă „Piscicola Ivancea" există o zonă specială unde poate fi instalat un cort fără plată. Pădurea și lacul care se află în apropiere fac acest loc mai atrăgător.

Lacul de la Ivancea, raionul Orhei, este un loc favorit atît pentru turiști, cît și pentru pescari. Dacă primii vin aici doar în sezonul cald, atunci pescarii vin aici în orice anotimp al anului. Chiria unei undițe este de 50 de lei, iar a unui amortizor de cauciuc – 120 de lei pentru o zi. În același timp, cantitatea de pești pescuiți nu este limitată. Cu toate acestea, pescuitul în lac cu barca este interzis, din cauza nivelului înalt de tratare a apei, a cărei calitate este verificată periodic de către experții Centrului de Sănătate Publică.

Lacul de la Ivancea, raionul Orhei, este un loc favorit atît pentru turiști, cît și pentru pescari. Dacă primii vin aici doar în sezonul cald, atunci pescarii vin aici în orice anotimp al anului. Chiria unei undițe este de 50 de lei, iar a unui amortizor de cauciuc – 120 de lei pentru o zi. În același timp, cantitatea de pești pescuiți nu este limitată. Cu toate acestea, potrivit lui Victor Marahovschi, pescuitul în lac cu barca este interzis, din cauza nivelului înalt de tratare a apei, a cărei calitate este verificată periodic de către experții Centrului de Sănătate Publică.

Baza de odihnă și-a căpătat denumirea datorită conținutului bogat al lacului. Acesta este unic prin faptul că peștii care trăiesc acolo au fost crescuți în pepinieră de către o echipă de specialiști, sub supravegherea celebrului ihtiolog, doctor în științe biologice Vasile Bivol. Această pepinieră este foarte populară în Moldova. Puieții crescuți aici sînt plasați în lacul local, dar și livrați la multe ferme de pește din întreaga țară. Potrivit lui Ivan Melnicenco, prin mîinile specialiștilor acestei pepiniere a trecut mult peste – un milion de puieți.

Toți cei care doresc să-și petreacă timpul liber cu folos pentru sine, pentru cei dragi și apropiați pot apela la numărul de telefon 060 79 00 89 și rezerva un foișor sau să convină asupra zilei și echipamentelor pentru pescuit. Odihna în locul pitoresc „Piscicola Ivancea" este cea mai bună soluție pentru petrecerea utilă a timpului liber!

 

Keywords:

odihna , Orhei , pescuit

Settlements of Moldova and Diaspora

Alexandrovca Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
76 locuitori

Alexandrovca Nouă este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Dubăsari și la 66 km de Chișinău. Populaţia satului Alexandrovca Nouă alcătuia 76 de oameni în anul 2011. Satul Alexandrovca Nouă a fost înființat în anul 1924.

Read more