21 december 2016, 10:07 Script writers views 5667
Spiritul sărbătorilor de iarnă domină satele Moldovei
21 december 2016, 10:07 Script writers views 5667

Spiritul sărbătorilor de iarnă domină satele Moldovei

Spiritul sărbătorilor de iarnă începe să se facă simțit în mai multe localități din țară. Excepție nu face nici satul Trinca din raionul Edineț. Mii de beculețe multicolore și figurine înfrumusețează satul.

Totuși, în unele localități, sărbătorile de iarnă întârzie să vină.

Casa de cultură și primăria din Trinca arată ca niște castele, după ce au fost decorate cu mii de beculețe. Iar parcul din centrul satului a fost transformat într-un loc de poveste.

Primarul satului spune că decorațiunile au fost procurate din bani pe care a reușit să-i economisească pe parcursul mai multor ani. În acest sens, din bugetul local, au fost alocați aproximativ 20.000 de lei.

"Cu puterile administrației publice, a agenților economici și a oamenilor din sat care ne-au sprijinit am făcut totul. Nu a fost nevoie de a face mari cheltuieli, am amenjat cu ce a fost posibil pentru a crea buna dispoziție", a declarat primarul satului Trinca, Anatolie Gudumac.

Spiritul sărbătorilor de iarnă nu se simte în toate satele și orașele din țară. În unele localități, cum ar fi Boșcana din raionul Criuleni și orașul Vadul lui Vodă, încă nu au fost aprinse luminile de sărbătoare pe străzi.

Primarul din Vadul lui Vodă spune că până la sfârşitul acestei săptămîni localitatea va fi îmbrăcată în straie de sărbătoare.

"Vineri va fi instalat bradul și vor fi aprinse luminițele, vinerea aceasta, în data de 23", a declarat primarul orașului Vadul lui Vodă, Iurie Onofriciuc.

Sărbătorile de iarnă vor începe în data de 25 decembrie când va fi sărbătorit Crăciunul pe stil nou și se vor încheia în data de 14 ianuarie, cu Sfîntul Vasile pe stil vechi.

Source: publika.md

Keywords:

sarbatoare , atmosfera , sat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2052 locuitori

Ruseni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Ruseni și Slobodca. Comuna este aşezată în partea de est a raionului Edineţ pe malul rîului Ciuhur, la o distanţă de 10 km de orașul Edineţ, la o distanţă de 15 km de staţia de cale ferată Rediul Mare şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2052 de oameni. Prima atestare documentară a satului Ruseni din ținutul Hotin datează din 2 mai 1575.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.