Show news from...

eye 6940 Views

Drumul central din satul Cioc-Maidan a fost reparat capital


Peste şase milioane de lei au fost alocate în acest an pentru reparaţia capitală a centrale din satul Cioc-Maidan, municipiul Comrat. Lucrările au fost efectuate cu asistența Uniunii Europene, oferită prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia" (SARD), finanţări de la bugetul autonomiei şi cel local, Programul de investiţii capitale şi Fondul rutier.

Pînă în prezent, a fost schimbat stratul de asfalt, iar pe o parte de stradă au fost construite trotuare şi căi de acces spre casele localnicilor. Proiectul prevede asemenea lucrări şi pe partea opusă a traseului, însă acestea vor fi îndeplinite în anul următor, odată cu transferarea celeilalte tranşe a finanţării, potrivit gagauzinfo.md. În total, va fi reconstruit şi amenajat integral un tronson de 875 de metri ai străzii centrale din Cioc-Maidan.

Conform guvernatorului UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, autorităţile regionale „vor pleda pentru reducerea volumului de reparaţii ale drumurilor locale „în variantă albă", identificându-se mijloace pentru cît mai multe lucrări capitale".

SARD are un buget total de 6,5 milioane de euro și intenționează să intensifice colaborarea dintre autoritățile centrale și cele locale, precum și dintre organizațiile regionale din UTA Gagauz-Yeri și raionul Taraclia.+

Keywords:

Găgăuzia , drum , reparatie

Settlements of Moldova and Diaspora

Cupcini

Statut:
Oraș
Prima atestare:
1431
Populația:
9063 locuitori

Cupcini este un oraş în Raionul Edineţ, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii,  străbătut de rîul Ciuhur, oraşul Cupcini este situat la o distanţă de 194 km de Chișinău. Conform datelor statistice, în anul 2008, populaţia oraşului constituia 9063 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1431, cînd Alexandru cel Bun întărea stăpînirea asupra „vadului de piatră de pe Ciuhur” lui Cupcici vornic, a cărui nume îl ia satul.

Read more