Show news from...

eye 6690 Views

Drumul central din satul Cioc-Maidan a fost reparat capital


Peste şase milioane de lei au fost alocate în acest an pentru reparaţia capitală a centrale din satul Cioc-Maidan, municipiul Comrat. Lucrările au fost efectuate cu asistența Uniunii Europene, oferită prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia" (SARD), finanţări de la bugetul autonomiei şi cel local, Programul de investiţii capitale şi Fondul rutier.

Pînă în prezent, a fost schimbat stratul de asfalt, iar pe o parte de stradă au fost construite trotuare şi căi de acces spre casele localnicilor. Proiectul prevede asemenea lucrări şi pe partea opusă a traseului, însă acestea vor fi îndeplinite în anul următor, odată cu transferarea celeilalte tranşe a finanţării, potrivit gagauzinfo.md. În total, va fi reconstruit şi amenajat integral un tronson de 875 de metri ai străzii centrale din Cioc-Maidan.

Conform guvernatorului UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, autorităţile regionale „vor pleda pentru reducerea volumului de reparaţii ale drumurilor locale „în variantă albă", identificându-se mijloace pentru cît mai multe lucrări capitale".

SARD are un buget total de 6,5 milioane de euro și intenționează să intensifice colaborarea dintre autoritățile centrale și cele locale, precum și dintre organizațiile regionale din UTA Gagauz-Yeri și raionul Taraclia.+

Keywords:

Găgăuzia , drum , reparatie

Settlements of Moldova and Diaspora

Constantinovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
594 locuitori

Constantinovca este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Constantinovca şi Iachimeni. Satul Constantinovca este amplasat în regiunea de şes şi mici coline, pe rîul Draghiştea, situat la 27 km de oraşul Edineţ, la 35 km de staţia de cale ferată Brătuşeni şi la 229 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 594 de oameni. Satul Constantinovca a fost înființat la mijlocul secolului al XIX-lea.

Read more