Show news from...

eye 6401 Views

Drumul central din satul Cioc-Maidan a fost reparat capital


Peste şase milioane de lei au fost alocate în acest an pentru reparaţia capitală a centrale din satul Cioc-Maidan, municipiul Comrat. Lucrările au fost efectuate cu asistența Uniunii Europene, oferită prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia" (SARD), finanţări de la bugetul autonomiei şi cel local, Programul de investiţii capitale şi Fondul rutier.

Pînă în prezent, a fost schimbat stratul de asfalt, iar pe o parte de stradă au fost construite trotuare şi căi de acces spre casele localnicilor. Proiectul prevede asemenea lucrări şi pe partea opusă a traseului, însă acestea vor fi îndeplinite în anul următor, odată cu transferarea celeilalte tranşe a finanţării, potrivit gagauzinfo.md. În total, va fi reconstruit şi amenajat integral un tronson de 875 de metri ai străzii centrale din Cioc-Maidan.

Conform guvernatorului UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, autorităţile regionale „vor pleda pentru reducerea volumului de reparaţii ale drumurilor locale „în variantă albă", identificându-se mijloace pentru cît mai multe lucrări capitale".

SARD are un buget total de 6,5 milioane de euro și intenționează să intensifice colaborarea dintre autoritățile centrale și cele locale, precum și dintre organizațiile regionale din UTA Gagauz-Yeri și raionul Taraclia.+

Keywords:

Găgăuzia , drum , reparatie

Settlements of Moldova and Diaspora

Vărzăreşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
4916 locuitori

Vărzăreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şendreni şi Vărzăreşti. Localitatea este situată la hotar cu oraşul Nisporeni şi la o distanţă de 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Vărzăreşti constituia 4916 oameni. Prima atestare documentară a satului Vărzăreşti datează din anul 1420.

Read more