Show news from...

eye 6564 Views

Drumul central din satul Cioc-Maidan a fost reparat capital


Peste şase milioane de lei au fost alocate în acest an pentru reparaţia capitală a centrale din satul Cioc-Maidan, municipiul Comrat. Lucrările au fost efectuate cu asistența Uniunii Europene, oferită prin programul „Susținerea agriculturii și dezvoltării rurale în UTA Găgăuzia și raionul Taraclia" (SARD), finanţări de la bugetul autonomiei şi cel local, Programul de investiţii capitale şi Fondul rutier.

Pînă în prezent, a fost schimbat stratul de asfalt, iar pe o parte de stradă au fost construite trotuare şi căi de acces spre casele localnicilor. Proiectul prevede asemenea lucrări şi pe partea opusă a traseului, însă acestea vor fi îndeplinite în anul următor, odată cu transferarea celeilalte tranşe a finanţării, potrivit gagauzinfo.md. În total, va fi reconstruit şi amenajat integral un tronson de 875 de metri ai străzii centrale din Cioc-Maidan.

Conform guvernatorului UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, autorităţile regionale „vor pleda pentru reducerea volumului de reparaţii ale drumurilor locale „în variantă albă", identificându-se mijloace pentru cît mai multe lucrări capitale".

SARD are un buget total de 6,5 milioane de euro și intenționează să intensifice colaborarea dintre autoritățile centrale și cele locale, precum și dintre organizațiile regionale din UTA Gagauz-Yeri și raionul Taraclia.+

Keywords:

Găgăuzia , drum , reparatie

Settlements of Moldova and Diaspora

Gherman

Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
1730 locuitori

Gherman este un sat din cadrul comunei Sculeni, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1730 de oameni. Satul Gherman a fost menționat documentar în anul în anul 1598.

Read more