08 august 2017, 11:15 views 5335
Ploile și vîntul puternic au produs pagube în mai multe localități
08 august 2017, 11:15 views 5335

Ploile și vîntul puternic au produs pagube în mai multe localități

Ploile torențiale și vîntul puternic din seara de duminică au produs pagube în mai multe localități. Doar în localitatea Avdarma din UTA Găgăuzia vîntul a smuls peste 500 de metri pătrați de țiglă de pe acoperișul unui depozit agricol, iar ploaia a afectat în jur de șase hectare de vii, transmite IPN.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, în localitatea Hîrcești, raionul Ungheni, vijelia a afectat trei depozite, unde au fost deteriorate și smulse 130 de metri pătrați de țiglă și 70 de foi de ardezie de pe acoperișurile acestora. Ploaia a făcut ravagii și în nordul țării. De pe liceul teoretic din satul Baraboi, raionul Dondușeni au fost smulse mai multe foi de ardezie, iar în localitățile Moșana și Elizavetovca, același raion, vîntul a descoperit mai multe case. În municipiul Chișinău în urma vijeliei de pe un bloc locativ cu 13 etaje din strada Nicolai Sulac au fost distruse 40 de metri pătrați de țiglă metalică.

Comisiile pentru situații excepționale teritoriale urmează să estimeze prejudiciile cauzate.

Source: www.ipn.md

Keywords:

ploi , vînt , pagube , natura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1797
Populația:
408 locuitori

Valea lui Vlad este un sat din cadrul comunei Dumbrăviţa, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Sîngerei și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 408 oameni. Satul Valea lui Vlad a fost menționat documentar în 1797.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.