04 april 2018, 14:45 views 45382
Mai mulți părinți din raionul Ungheni, indignați de alimentația copiiilor la școală
04 april 2018, 14:45 views 45382

Mai mulți părinți din raionul Ungheni, indignați de alimentația copiiilor la școală

Scandal la Gimnaziul „Gaudeamus" din satul Petrești, raionul Ungheni.

17 părinți ai căror copii frecventează Gimnaziul „Gaudeamus" din satul Petrești au sesizat problema alimentației în instutiția de învățămînt.

Într-o scrisoare aceștia semnalează faptul că elevii claselor primare s-ar întoarce acasă flămânzi, întrucît porțiile care li s-ar cuveni de drept ar fi reduse.

Directoarea instituției, Parascovia Bernic, a declarat că pînă acum nu au mai venit astfel de plîngeri din partea copiilor sau a părinților. Ba mai mult, chiar ar fi lăudată alimentația bogată a copiilor la adunările comitetului părintesc.

Valeriu Echim, șeful Direcției pentru Siguranța Alimentelor a raionului Ungheni, a precizat că specialiștii din cadrul instituției pot doar să verifice termenul de valabilitate a produselor, condițiile de păstrare și tot ceea ce ține de siguranța alimentelor. Cu privire la cantitatea meniului zilnic, cei care ar trebui să monitorizeze sunt specialiștii nutriționiști din cadrul Centrului de Sănătate Publică, care ar trebui să se sesizeze la cazul dat.

Raisa Popovici, șefa centrului respectiv, spune însă că specialiștii din cadrul serviciului nu acționează decît la solicitarea sa cu acordul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar fiecare control este programat, orice verificare în afara acelui program poate fi considerată ilegală.

Keywords:

Ungheni , alimentatie , scoala

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
547 locuitori

Acui este un sat din cadrul comunei Baimaclia, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Cantemir și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 547 de oameni. Satul Acui a fost înființat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.