09 february 2015, 16:37 views 9658
Şcoala din Verejeni a fost numită în memoria unui pompier căzut la datorie
09 february 2015, 16:37 views 9658

Şcoala din Verejeni a fost numită în memoria unui pompier căzut la datorie

Şcoala din Verejeni, Teleneşti a fost numită în memoria unui pompier căzut la datorie. Instituţia a fost numită „Nicolae Popa", în numele unuia din pompierii care şi-au pierdut viaţa la lichidarea unui incendiu în luna noiembrie anul trecut.

Cu această ocazie, în incinta școlii a fost inaugurată și o placă comemorativă, care a fost sfințită și la care au fost depuse flori de către angajați ai Serviciului Situații Excepționale, părinții pompierului decedat, rude, dar și de către elevii din școală.

Potrivit Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale, reprezentanți ai școlii, administrației localității dar și ai Serviciului Situații Excepționale au ținut să spună cuvinte în memoria pompierului, dar și felicitări pentru micuții care au pășit pentru prima dată pragul școlii.

Cei 40 pompieri și salvatori prezenți la eveniment au venit să aducă cadouri elevilor, care să le fie de folos pe parcursul anului școlar, iar la final, copiilor din clasa întâi le-au înmânat primele abecedare.

La eveniment a fost invitată și orchestra Departamentului trupelor de carabinieri, care au făcut atmosferă pentru cei prezenți.

Source: www.trm.md

Keywords:

scoala , Moldova , localitati , pompieri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1888
Populația:
776 locuitori

Clococenii Vechi este un sat din cadrul comunei Balatina, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Glodeni şi la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 776 de oameni. Satul Clococenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1888.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.