16 august 2016, 10:30 views 6983
Problemele din satul Mîndra, în atenția deputaților
16 august 2016, 10:30 views 6983

Problemele din satul Mîndra, în atenția deputaților

Peste 30 de copii din satul Mîndra, raionul Teleneşti, sunt nevoiţi, zilnic, să facă naveta în localitatea vecină pentru a ajunge la grădiniţă.

Micuţii sunt duşi de părinţi la grădiniţa din Ratuş, pentru că cea din sat a intrat în proces de renovare, iar din lipsă de bani lucrările au fost stopate.

Problema a fost abordată astăzi de Primăria din Mîndra şi de deputatul democrat Sergiu Sîrbu, care a efectuat o vizită de lucru în raionul Teleneşti.

Părinţii susţin că cel mai complicat le este iarna, când pe frig sunt nevoiţi să parcurgă peste doi kilometri până la grădiniţa din Ratuş.

Autorităţile locale spun că nu dispun de bani pentru încheierea lucrărilor de renovare a grădiniţei din Mândra, care face parte din comuna Ratuş.

"La acoperiş ne-am oprit pentru că nu sunt surse. Avem nevoie de 3.200.000 de lei ca să finisăm reconstrucţia", spune primarul comunei Ratuş, Tudor Țurcanu.

Deputatul PDM Sergiu Sîrbu a avut o întîlnire şi cu localnicii, unde a vorbit despre situaţia politică din ţară.

"Poate ar fi cazul să revedem sistemul electoral din Republica Moldova, deoarece s-a discutat foarte mult că în Parlament ajung deputaţi unde primii 3-4-5 sunt cunoscuţi, alţii nu. Cetăţenii nu au posibilitate direct să influenţeze. Trebuie să revedem procedurile de înaintare a candidaţilor la toate funcţiile elective", a declarat democratul.

Sergiu Sîrbu a abordat şi subiectul alegerilor prezidenţiale care urmează să se desfăşoare în data de 30 octombrie.

Source: www.publika.md

Keywords:

grădiniţa , deputat , sat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
93 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 93 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.