09 july 2018, 16:37 views 14414
O gunoiște neautorizată distruge ecosistemul unui iaz din apropierea Chișinăului (Foto, Video)
09 july 2018, 16:37 views 14414

O gunoiște neautorizată distruge ecosistemul unui iaz din apropierea Chișinăului (Foto, Video)

O gunoiște neautorizată din localitatea Condrița, suburbie a Chișinăului, distruge ecosistemul unui iaz.

Despre gunoiștea care există deja de mai bine de zece ani în satul Condrița a scris pe adresa redacției Noi.md un cititor al portalului nostru. El s-a arătat indignat de inacțiunea autorităților publice locale, care bat pasul pe loc în luarea deciziei de a construi în localitate o platformă de depozitare a gunoiului, asta în timp ce întregul ecosistem al unui iaz din imediata apropiere a locului unde este aruncat gunoiul este pus în pericol.

Potrivit bărbatului, oamenii care locuiesc în zonă au cerut de nenumărate ori ca această gunoiște neautorizată să fie închisă, iar în schimb să fie căutate niște soluții la problema creată, însă aceasta a rămas nesoluționată, din cauza indiferenței consilierilor. Mai mult decît atît, Inspectoratul Ecologic de Stat a cerut autorităților satului Condrița să evacueze tot gunoiul de la rampă, însă acest lucru nu s-a întîmplat.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

lacuri , deşeuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
221 locuitori

Cuzmenii Vechi este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 221 de oameni. Satul Cuzmenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.