15 october 2012, 09:21 views 8182
15 october 2012, 09:21 views 8182

Diplomat rus: Mai bine zece ani de tratative între Moldova și Transnistria decît o zi de război

Numărul de contacte între grupurile de lucru ale Republicii Moldova și Transnistriei nu  s-au transformat încă în calitatea muncii lor și nu au dus la nici un rezultat practic.

Potrivit agenției „Novii Reghion” acest lucru a fost declarat  la un briefing la Tiraspol de către  ambasadorul cu misiuni speciale a Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei Serghei Gubarev.

Diplomatul rus a fost invitat de Evghenii Șevciuk la aniversarea a 220 de ani ai orașului Tiraspol.

Potrivit ambasadorului rus, e greu de crezut că problemele acumulate în relațiile dintre Republica Moldova și Transnistria pot fi rezolvate în viitorul apropiat. "Dar, mai bine 10 ani de negocieri, decît o singură zi de război", - a spus Gubarev.

Cînd a fost întrebat despre perspectivele de cooperare între Transnistria și Rusia diplomatul a declarat că o astfel de cooperare este cel mai bine de dezvoltat la nivelul regiunilor din Rusia. Potrivit lui Gubarev, astfel vor fi stabilite contacte evitînd obstacolele birocratice inutile.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
1082 locuitori

Sîrma este un sat şi comună din raionul Leova. Sîrma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Leova și la 101 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1082 de oameni. Satul Sîrma a fost menționat documentar în anul 1775.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.