24 may 2012, 16:05 views 5917
24 may 2012, 16:05 views 5917

Problemele politice în reglementarea moldo-transnistreană vor fi ridicate după soluționarea problemelor sociale şi economice

Discutarea problemelor politice în procesul de reglementare moldo-transnistreană poate începe numai după ce vor fi soluționate toate problemele socio-economice. Acest lucru a fost anunțat astăzi, la o conferinţă de presă la Chișinău, de către şefa misiunii OSCE în Moldova, Jennifer Brush, informează MOLDNEWS.

Potrivit diplomatului, încheierea oficială a negocierilor, adică soluţionarea politică, va fi posibilă după ce oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului vor fi motivați să trăiască împreună și să coopereze.

"Există trei probleme de bază şi una dintre acestea - politica și securitatea - rămîne pe ordinea de zi. În ceea ce priveşte rezultatul, reamintesc că munca mea este în legătură cu activităţile grupurilor de lucru care discută problemele legate de îmbunătăţirea vieţii oamenilor, iar eu cu siguranţă nu vreau să ignor problemele socio-economice şi să las problemele politice pentru viitor, în condițiile cînd procesul de abia a fost reluat," - a declarat şeful misiunii OSCE în RM.

"Noi nu ignorăm problemele politice. Soluţionarea conflictului este obiectivul nostru principal. Dar noi trebuie să dăm prioritate problemelor cu caracter socio-economic pentru ca să se îmbunătăţească viaţa oamenilor şi să lucreze măsurile de încredere, ca să apară motiv pentru a discuta, colabora și a trăi împreună", - a spus Jennifer Brush.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3609 locuitori

Ţipala este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi, Ţipala și Bălţaţi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3609 oameni. Satul Ţipala a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.