Show news from...

eye 9839 Views

Compensații lunare pentru pensionarii din regiunea transnistreană


Mai multe categorii de pensionari din regiunea transnistreană vor beneficia de compensații lunare.

Este vorba despre persoane care nu sunt angajate în câmpul muncii și care ridică plăți sociale și compensații nu mai mari decât valoarea dublă a pensiei minime pentru limită de vârstă, transmite IPN.

Presa din regiune scrie, cu referire la administrația transnistreană, că pensia minimă pentru limită de vârstă este de 616 ruble. Respectiv, de compensații vor beneficia pensionarii neangajați, a căror pensie, împreună cu adausul calculat, nu depășește suma de 1 232 de ruble. De exemplu, dacă pensionarul ridică 1.200 de ruble, compensația va constitui doar 32 de ruble.

De aceste compensații ar putea beneficia circa 30 de mii de persoane, iar cheltuielile sunt estimate la 24 de milioane de ruble. Pentru a beneficia de compensații, persoana care crede că este eligibilă urmează să depună personal o cerere în acest sens.

Settlements of Moldova and Diaspora

Corjeuţi

Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
7570 locuitori

Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.

Read more