04 april 2012, 12:49 views 4115
04 april 2012, 12:49 views 4115

Depopularea Transnistriei

În Transnistria există localități care apar în documentele doar formal, de fapt, ele sînt abandonate, şi putem spune că ele nu există, informează agenţia „Novii reghion”.

Vorbim despre circa 20 de aşezări din raioanele Rîbniţa, Camenca, Dubăsari cu o populație de pînă la 100 de persoane, care, în timpurile sovietice au fost brigăzi a unor puternice gospodării colective.

Ele au dispărut pentru că acum statului nu îi este convenabil din punct de vedere socio-economic să întrețină aceste localități,  de exemplu, nu există nici o modalitate de a asigura accesul transportului. În unele dintre aceste aşezări locuitorii sînt încă înregistrați, dar de mult timp trăiesc în alte locuri.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
651 locuitori

Mărdăreuca este un sat din cadrul comunei Boşcana, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de  19 km de oraşul Criuleni şi la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 651 de oameni. Satul Mărdăreuca a fost întemeiat în anul 1932.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.